תהדיג פרסי עם אורז ותפוחי אדמה

המטבח הפרסי גדוש בתבשילי אורז, ואחד הטעימים שבהם הוא התהדיג, אורז ירוק עם עשבי תיבול ותחתית קרנצ'ית של פרוסות תפוחי אדמה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
אורז פרסי ירוק. נמרוד סונדרס
אורז פרסי ירוק

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 2 כוסות אורז
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כוס שמן
  • צרור שמיר
  • 1 כוס אפונה מהקפאה
  • כמון
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את העמילן מגרגרי האורז במסננת תחת מים זורמים עד שהמים צלולים. מסננים היטב.
  • 2. מביאים לרתיחה סיר ובו לפחות 2 ליטר מים עם מלח גס (כמו לפסטה), מוסיפים כורכום וכף-שתיים שמן.
  • 3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מסננים ומערבבים עם אפונה ושמיר קצוץ.
  • 4. יוצקים את השמן הנותר לסיר רחב ומחממים. מתבלים בכמון, מלח ופלפל.
  • 5. מוסיפים בזהירות 2/3 כוס מים, מנענעים את הסיר כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים ½ כוס מהנוזל שקיבלנו לכלי ושומרים בצד.
  • 6. מסדרים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה. עורמים את האורז עליהם ומפזרים לשכבה שווה ואחידה בסיר.
  • 7. נועצים באורז במספר מקומות ידית של כף עץ, כדי ליצור "ארובות" לאדים.
  • 8. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים 5-7 דקות, עד שעולים אדים.
  • 9. יוצקים לסיר את שארית השמן והמים ששמרנו, מניחים מגבת ומכסים במכסה. מבשלים על להבה נמוכה במשך 50 דקות עד שעה.
  • 10. כשכבר לא שומעים יותר אידוי של נוזלים ומתחיל לעלות ריח חרוך הופכים לצלחת הגשה.
  • 12. גיוונים: מחליפים את האפונה בפול ירוק, או שמחליפים את האפונה במשמשים מיובשים קצוצים. אפשר גם להוסיף גזר מגורר יחד עם האפונה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully