תהדיג פרסי עם אורז ותפוחי אדמה
המטבח הפרסי גדוש בתבשילי אורז, ואחד הטעימים שבהם הוא התהדיג, אורז ירוק עם עשבי תיבול ותחתית קרנצ'ית של פרוסות תפוחי אדמה.
אורז פרסי ירוק (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות:
- 2 כוסות אורז
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית כורכום
- ½ כוס שמן
- צרור שמיר
- 1 כוס אפונה מהקפאה
- כמון
- 2 תפוחי אדמה פרוסים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1. שוטפים את העמילן מגרגרי האורז במסננת תחת מים זורמים עד שהמים צלולים. מסננים היטב.
- 2. מביאים לרתיחה סיר ובו לפחות 2 ליטר מים עם מלח גס (כמו לפסטה), מוסיפים כורכום וכף-שתיים שמן.
- 3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מסננים ומערבבים עם אפונה ושמיר קצוץ.
- 4. יוצקים את השמן הנותר לסיר רחב ומחממים. מתבלים בכמון, מלח ופלפל.
- 5. מוסיפים בזהירות 2/3 כוס מים, מנענעים את הסיר כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים ½ כוס מהנוזל שקיבלנו לכלי ושומרים בצד.
- 6. מסדרים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה. עורמים את האורז עליהם ומפזרים לשכבה שווה ואחידה בסיר.
- 7. נועצים באורז במספר מקומות ידית של כף עץ, כדי ליצור "ארובות" לאדים.
- 8. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים 5-7 דקות, עד שעולים אדים.
- 9. יוצקים לסיר את שארית השמן והמים ששמרנו, מניחים מגבת ומכסים במכסה. מבשלים על להבה נמוכה במשך 50 דקות עד שעה.
- 10. כשכבר לא שומעים יותר אידוי של נוזלים ומתחיל לעלות ריח חרוך הופכים לצלחת הגשה.
- 12. גיוונים: מחליפים את האפונה בפול ירוק, או שמחליפים את האפונה במשמשים מיובשים קצוצים. אפשר גם להוסיף גזר מגורר יחד עם האפונה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה