מתכונים חמים

טארטלט פירות קיץ

השוק מלא בפירות עסיסיים ומתוקים, ונעמה נויהוז אופה מהם טארטלט פרח פריך במילוי פירות עם פירורי בצק, שמשתדכים מצוין עם גלידת וניל

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

טארטלט פירות קיץ של נעמנ נויהאוז

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-30 טארטלטים קטנים:
  • לבצק הפריך:
  • 250 גר' קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
  • 1/8 כפית קינמון
  • 50 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גר' חמאה קרה בחתיכות קטנות
  • 60 גר' מיץ תפוזים קר (1/4 כוס)
  • 1/2 כפית קליפה מגוררת מלימון או תפוז
  • למילוי:
  • כ-10 נקטרינות/משמשים/שזיפים שטופים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים אבקת סוכר, סוכר וניל, קינמון, מלח, חמאה, מיץ וקליפה מגוררת במעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים (כדקה) עד לקבלת משחה חלקה. מוסיפים את הקמח ומעבדים (כ-1/2 דקה) רק עד להיווצרות גוש מלוכד.
  • 2. פורשים את גוש הבצק על גבי משטח מקומח לצורה של דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה של כשעה.
  • 3. מכניסים חתיכה קטנה של בצק (כ-50 גר') לפריזר, ומרדדים את יתרתו לעובי של כ-4 מ"מ. קורצים ממנו כ-30 פרחים בעזרת קורצן עוגיות.
  • 4. מניחים את פרחי הבצק בתוך תבנית שקעים של מאפינס, מחוררים אותם בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר עם התבנית.
  • 5. חותכים את הפירות לחתיכות גסות, ושמים בקערה. מוסיפים את חומרי המילוי: סוכר, קורנפלור ומיץ לימון, ומערבבים היטב.
  • 6. מוציאים את תבנית הטארטלטים מהפריזר. ממלאים כל אחד בכף מתערובת הפרי. מגררים בעזרת פומפייה גסה פירורים מגוש הבצק, שהשארנו בפריזר, על גבי הטארטלטים.
  • 7. אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות, מוציאים ומשאירים להצטנן בתבנית. מחלצים בזהירות. מומלץ להגיש לצד גלידת וניל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully