טארטלט פירות קיץ
השוק מלא בפירות עסיסיים ומתוקים, ונעמה נויהוז אופה מהם טארטלט פרח פריך במילוי פירות עם פירורי בצק, שמשתדכים מצוין עם גלידת וניל
מצרכים
- לכ-30 טארטלטים קטנים:
- לבצק הפריך:
- 250 גר' קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
- 1/8 כפית קינמון
- 50 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כפית מלח
- 100 גר' חמאה קרה בחתיכות קטנות
- 60 גר' מיץ תפוזים קר (1/4 כוס)
- 1/2 כפית קליפה מגוררת מלימון או תפוז
- למילוי:
- כ-10 נקטרינות/משמשים/שזיפים שטופים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית קורנפלור
- 1 כף מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה
- 1. שמים אבקת סוכר, סוכר וניל, קינמון, מלח, חמאה, מיץ וקליפה מגוררת במעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים (כדקה) עד לקבלת משחה חלקה. מוסיפים את הקמח ומעבדים (כ-1/2 דקה) רק עד להיווצרות גוש מלוכד.
- 2. פורשים את גוש הבצק על גבי משטח מקומח לצורה של דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה של כשעה.
- 3. מכניסים חתיכה קטנה של בצק (כ-50 גר') לפריזר, ומרדדים את יתרתו לעובי של כ-4 מ"מ. קורצים ממנו כ-30 פרחים בעזרת קורצן עוגיות.
- 4. מניחים את פרחי הבצק בתוך תבנית שקעים של מאפינס, מחוררים אותם בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר עם התבנית.
- 5. חותכים את הפירות לחתיכות גסות, ושמים בקערה. מוסיפים את חומרי המילוי: סוכר, קורנפלור ומיץ לימון, ומערבבים היטב.
- 6. מוציאים את תבנית הטארטלטים מהפריזר. ממלאים כל אחד בכף מתערובת הפרי. מגררים בעזרת פומפייה גסה פירורים מגוש הבצק, שהשארנו בפריזר, על גבי הטארטלטים.
- 7. אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות, מוציאים ומשאירים להצטנן בתבנית. מחלצים בזהירות. מומלץ להגיש לצד גלידת וניל.