- 1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים כדקה עד לקבלת בצק חלק.
-
- 2. מקמחים מעט את משטח העבודה, משטחים למלבן בגודל 20*10 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
-
- 3. מערבבים היטב את חומרי המלית ומניחים בצד.
-
- 4. אופן ההרכבה והאפייה: מוציאים את הבצק מהמקפיא וממתינים 1-2 דקות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים קלות, עד לעובי של 3-5 מ"מ. מורחים את המלית על גבי הבצק (מומלץ לבצע פעולה זו בזריזות כל עוד הבצק קר מאד).
-
- 5. מגלגלים את הבצק עם המלית למעין רולדה. חשוב שהבצק יהיה קר מאד ולא מקומח מלמעלה, אחרת יהיה קשה מאד למרוח. מי שיש ברשותו, יכול לבצע שלב זה בעזרת שק זילוף.
-
- 6. בעזרת סכין מטבח חדה ומקומחת חותכים לעוגיות בעובי 1 ס"מ. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפיה, כ-10-15 עוגיות בתבנית. מאחר ויש אבקת אפיה בבצק, העוגיות יתפחו ויתרחבו בקלות, לכן יש להשאיר מרווח של 'שתי אצבעות' בין עוגיה לעוגיה.
-
- 7. אופים כ-10 דק' בחום של 175 מעלות עד לקבלת צבע חום זהוב. אין לאפות יתר על המידה, אחרת המלית תתקשה ותהיה מרירה ובלתי אכילה. אם נראה לכם שהעוגיות לא ממש אפויות, אל דאגה, גם לאחר ההוצאה מהתנור ועד לצינון, הן שומרות על חום גבוה מחוץ לתנור וממשיכות להיאפות מבפנים.
-
- 8. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד (בעדינות ולא בידיים!) על גבי רשת צינון. מאחסנים בכלי אטום (מומלץ מזכוכית) במקום אפל וקר, עד כשבוע. אם במהלך הימים העוגיות סופחות לחות (בגלל המלית) ניתן לייבשן כדקה-שתיים בתנור לפני האכילה.