ספגטי בשמן זית וריקוטה
מחפשים ארוחת צהריים קלילה ומהירה? מה דעתכם על ספגטי עטוף בקרם ריקוטה סמיך ושבבי לחם קלויים שנראים כמו פתיתי שלג? יוגב ירוס מכין מנה כפרית סיציליאנית לארוחה זוגית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה זוגית:
- 1 חופן פסטה ספגטיני
- לשבבי הלחם הקלויים:
- 1/2 כוס פירורי לחם יפניים (פאנקו)
- 4 כפות שמן קנולה
- כפית מלח ים אטלנטי
- מחממים שמן קנולה במחבת חמה. שמים את כל החומרים יחד במחבת, וקולים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שפירורי הלחם מקבלים צבע חום עמוק (כ-10 דקות).
- חומרים לרוטב:
- 6 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, פרוסות דק ככל האפשר
- 1 כפית גדושה פלפל צ'ילי גרוס
- 1 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
- 250 גרם ריקוטה פרסקה
- 50 גרם פרמזן מגורר
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. מבשלים את סרטי הפסטה 2 דקות בלבד (עד שהפסטה אל דנטה).
- 2. במקביל, שמים במחבת את השמן, שום ושאטה, מחממים יחד על להבה בינונית כ-2 דקות.
- 3. מסננים את הפסטה, שומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול, ויוצקים את הפסטה מיד למחבת. מקפיצים את הפסטה בשמן, ממליחים, מוסיפים את הפטרוזיליה, ומערבבים מעט.
- 4. שמים את הריקוטה בקערת ערבוב גדולה, וטורפים היטב תוך הוספה של מי הבישול ששמרנו, עד לקבלת טקסטורה של קרם סמיך. יוצקים את הפסטה החמה יחד השמן שבמחבת לקערת הריקוטה, מערבבים יחד, מתקנים מלח ויוצקים לקערות הגשה.
- 5. מטפטפים מעל מעט שמן זית, מפזרים מעל כל המנה פרמזן, כף שבבי לחם קלויים, ומגישים.