אוש ג'ירוטי
אורלי פלאי ורויטל חן מכינות נזיד בוכרי צמחוני של אורז עגול, מאש, לוביה והמון כוסברה. מוסיפים לו גבינה ואשל לפני ההגשה וזה מה שהופך אותו למעדן אמיתי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 3/4 כוס לוביה
- 3/4 כוס מאש
- 1/2 כוס אורז עגול
- 3/4 כוס גרגרי חומוס מושרים ומקולפים
- כ-7 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- לתוספת:
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 לבן או אשל
- 4 שיני שום כתושות עם מלח
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לסיר את כל המרכיבים, ומביאים לרתיחה.
- 2. בוחשים מפעם לפעם ומבשלים 45 דקות, עד שהתבשיל מסמיך וכל המרכיבים רכים. במידת הצורך מוסיפים מים.
- 3. מכבים את האש ומניחים להצטנן.
- 4. מערבבים את חומרי התוספת, ומוסיפים לתבשיל.
- 5. מגישים בטמפרטורת החדר.