סלט כרוב, חסה, סלרי ונבטים
סלט כרוב עם חסה, סלרי, נבטים והרבה פינוקים מתוך "פשוט טעים ובריא", ספרה החדש של אביגיל מייזליק
- 10 דקות סה"כ
- קל להכנה
- 5 סועדים
מצרכים
- ½ כרוב לבן
- ½ חסה
- 4 גבעוליסלרי אמריקאי, פרוסים לרצועות
- 1 כוסנבטים (חמניות, שעועית, אלפלפה)
- ½ כוסבצל ירוק חתוך באלכסון
- ½ כוסחמוציות
- ½ כוסשקדים קלופים, חצויים (אפשר גם שבבי שקדים)
- 2 כפותסילאן
- 5 כפותחומץ בלסמי
- 6 כפותשמן זית
- 1 כףחרדל דיז'ון
- מלח
- פלפל שחור
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים סלט כרוב, חסה, סלרי ונבטים?
- 1קולים על מחבת יבשה או בתנור את השקדים למשך 6-5 דקות, מערבבים ובודקים מדי פעם, עד שהם מזהיבים.
- 2פורסים את הכרוב לרצועות, ומעבירים לקערה. קורעים את עלי החסה לפיסות קטנות, ומעבירים לקערה.
- 3מוסיפים את הסלרי, הנבטים והבצל הירוק. מפזרים על הכל את החמוציות והשקדים הקלויים, ומשאירים מעט בצד על מנת לפזר מלמעלה.
- 4מערבבים בקערית את הסילאן, החומץ, השמן, החרדל, מלח ופלפל לקבלת רוטב אחיד. יוצקים על הסלט ומערבבים היטב. מפזרים מלמעלה מעט חמוציות ושקדים ומגישים.