השפית אביגיל מייזליק לקחה את כל חומרי הגלם הבריאים והטעימים ביותר ורקחה מהם שלל מאכלים. במתכון הזה, למשל, היא הכינה סלט מושלם לעונה החמה בשנה. סלט שלמרות כל הרכיבים הבריאים שלו, גם מכיל בתוכו כל מיני פינוקים מעניינים שכיף לאכול.
סלט כרוב, חסה, סלרי ונבטים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½כרוב לבן
- ½חסה
- 4גבעוליסלרי אמריקאי, פרוסים לרצועות
- 1כוסנבטים (חמניות, שעועית, אלפלפה)
- ½כוסבצל ירוק חתוך באלכסון
- ½כוסחמוציות
- ½כוסשקדים קלופים, חצויים (אפשר גם שבבי שקדים)
- 2כפותסילאן
- 5כפותחומץ בלסמי
- 6כפותשמן זית
- 1כףחרדל דיז'ון
- מלח
- פלפל שחור
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סלט כרוב, חסה, סלרי ונבטים?
- 1קולים על מחבת יבשה או בתנור את השקדים למשך 5-6 דקות. מערבבים ובודקים מדי פעם, עד שהם מזהיבים.
- 2פורסים את הכרוב לרצועות, ומעבירים לקערה. קורעים את עלי החסה לפיסות קטנות, ומוספים פנימה.
- 3מוסיפים גם את הסלרי, הנבטים והבצל הירוק. מפזרים על הכול את החמוציות והשקדים הקלויים, ומשאירים מעט בצד על מנת לפזר מלמעלה.
- 4מערבבים בקערית את הסילאן, החומץ, השמן, החרדל, מלח ופלפל לקבלת רוטב אחיד. יוצקים על הסלט ומערבבים היטב. מפזרים מלמעלה מעט חמוציות ושקדים ומגישים.