סלט עוף שהוא ארוחה שלמה
מי שאוהב שומר יתאהב בסלט המקפיץ הזה, מנה קרה וקלה שהיא ארוחה בפני עצמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 חזות עוף שלמים או 1/2 קילו חזה עוף לשניצל
- פלחים מ-4-6 תפוזים
- 2 שומרים קטנים ככל הניתן
- עלים מ-10 גבעולי כוסברה
- 2 יח' בק צ'וי
- עלים מ-5 גבעולי נענע
- 200 גרם אגוזי קשיו
- מלח
- פלפל
- לרוטב:
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
- 4 כפות חלב קוקוס
- 1 כף רוטב הוי סטיר
- 1 כף רוטב שזיפים
- 1 כף רוטב צ'ילי חריף
אופן ההכנה
- 1. פורסים את חזה העוף לרצועות באורך כ-3 ס"מ על 1 ס"מ, מתבלים במלח ופלפל, ומקפיצים בווק חם 7 דקות.
- 2. מערבבים בקערה את פלחי ההדרים, הקשיו, הכוסברה והנענע. את השומר פורסים דק וכך גם את הבק צ'וי, ומוסיפים לקערה. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב.
- 3. מניחים בקערת הגשה את מרכיבי הסלט, יוצקים עליו מעט מהרוטב. מוסיפים את העוף לקערת הרוטב שנותר, מערבבים ומניחים את העוף על הסלט.