פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות פפיון מבצק פריך

      בזכות עדשים צבעוניות שמנקדות אותן במרכז, הופכות עוגיות חמאה פשוטות מבצק פריך לממתק שישמח כל ילד ומבוגר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות פפיון (נמרוד סונדרס)
      עוגיות פפיון (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לכ-50 עוגיות קטנות
      • לבצק הפריך
      • 80 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
      • 40 גר' אבקת סוכר (1/3 כוס)
      • 1/4 כפית תמצית וניל
      • 1/4 כפית מלח
      • 20 מ"ל מים קרים (כף וחצי)
      • 140 גר' קמח (1 כוס)
      • סוכריות צבעוניות

      אופן ההכנה

      • 1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל, המלח והמים עד למשחה חלקה.
      • 2. עוצרים ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות עד להיווצרות גוש (כחצי דקה).
      • 3. מוציאים את הבצק מהמעבד, פוחסים לצורת דיסקית, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לחצי שעה לפחות.
      • 4. מרדדים את הבצק למשטח מלבני עד כמה שניתן, בעובי של כ-4 מ"מ. מיישרים את קצוות המלבן בעזרת סכין. בעזרת גלגלת משוננת חותכים לרצועות ברוחב 6 ס"מ.
      • 5. בעזרת סכין חלקה חותכים את הרצועות למלבנים קטנים ברוחב 3 ס"מ (כמופיע בתמונה).
      • 6. בעזרת האצבעות מכווצים את מרכז העוגיה כך שתדמה לפפיון.
      • 7. מניחים על גבי נייר אפיה בתבנית. נועצים סוכרייה צבעונית צבעונית במרכז הפפיון. אופים כרבע שעה בחום של 175 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות.
      • 8. מקררים לגמרי ולשמור בקופסה אטומה עד לקפה/תה של אחרי הצהריים.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -