וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות פפיון מבצק פריך

בזכות עדשים צבעוניות שמנקדות אותן במרכז, הופכות עוגיות חמאה פשוטות מבצק פריך לממתק שישמח כל ילד ומבוגר

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגיות פפיון. נמרוד סונדרס
עוגיות פפיון

מצרכים למתכון

  • לכ-50 עוגיות קטנות
  • לבצק הפריך
  • 80 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 40 גר' אבקת סוכר (1/3 כוס)
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 20 מ"ל מים קרים (כף וחצי)
  • 140 גר' קמח (1 כוס)
  • סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל, המלח והמים עד למשחה חלקה.
  • 2. עוצרים ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות עד להיווצרות גוש (כחצי דקה).
  • 3. מוציאים את הבצק מהמעבד, פוחסים לצורת דיסקית, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לחצי שעה לפחות.
  • 4. מרדדים את הבצק למשטח מלבני עד כמה שניתן, בעובי של כ-4 מ"מ. מיישרים את קצוות המלבן בעזרת סכין. בעזרת גלגלת משוננת חותכים לרצועות ברוחב 6 ס"מ.
  • 5. בעזרת סכין חלקה חותכים את הרצועות למלבנים קטנים ברוחב 3 ס"מ (כמופיע בתמונה).
  • 6. בעזרת האצבעות מכווצים את מרכז העוגיה כך שתדמה לפפיון.
  • 7. מניחים על גבי נייר אפיה בתבנית. נועצים סוכרייה צבעונית צבעונית במרכז הפפיון. אופים כרבע שעה בחום של 175 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  • 8. מקררים לגמרי ולשמור בקופסה אטומה עד לקפה/תה של אחרי הצהריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully