וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמרים ריקוטה לימון

עוגת פול אפרט (PULL APART) נוחה לאכילה עם ריקוטה ולימון, שגם בהכנתה אפשר לדלג בקלילות מעל משוכת שלב הבצק ולהגיע ישר למילוי הטעים.

מתכון מאת: מתכוניישן, מערכת וואלה

PULL APART ריקוטה ולימון. צילום: דניה ויינר,
PULL APART ריקוטה ולימון/צילום: דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק (חד פעמית):
  • 1 חבילה בצק שמרים עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
  • למילוי:
  • 125 גרם (1/2 חבילה) ריקוטה
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 2 כפיות גרידת לימון (בערך 3 לימונים)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס צימוקים (לא חובה)
  • לזיגוג:
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 4 כפות מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה

  • 1. פותחים את הבצק לכל אורכו, וחוצים אותו לכל רוחבו, כך שייווצרו שני מלבנים בגודל 30X25.
  • 2. מערבבים את כל חומרי המילוי, ומורחים בשכבה אחידה על שני המלבנים.
  • 3. בעזרת סכין חדה (ללא שיניים) חותכים 5 רצועות בעובי 5 ס"מ לאורך כל מלבן. מניחים את רצועות הבצק זו על זו כך שתיווצר ערימה וביניהם מילוי (ראו תמונה).
  • 4. חותכים את הרצועות לריבועים בגודל 5X5 ס"מ (שישה ריבועים בסה"כ). חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנוסף.
  • 5. מניחים את ריבועי הבצק בתוך התבנית בעמידה (ראו תמונה). חשוב לא להצמיד את ריבועי הבצק, כדי לתת להם מקום לתפוח.
  • 6. מכסים את התבניות במגבת, ומתפיחים במשך 4 דקות (לא להיבהל אם הדפים לא עומדים יפה בתבנית, הכל יסתדר בזמן האפייה).
  • 7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכסים את המאפה בנייר כסף, ואופים למשך 40 דקות. מורידים את הכיסוי, ואופים עוד 10-15 דקות עד שהמאפה זהוב ואפוי לחלוטין גם בצדדים.
  • 8. מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל החומרים יחד.
  • 9. בתום האפייה מניחים לעוגה להתקרר מעט, ואז מזלפים את הזיגוג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully