- 1. במיקסר עם גיטרה מערבבים חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל במהירות בינונית עד לקבלת משחה חלקה.
-
- 2. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים כדקה.
-
- 3. מוסיפים קמח ומעבדים כחצי דקה עד להיווצרות גוש בצק לבן. מוציאים מהמיקסר שליש מהבצק, משטחים מעט, עוטפים בניילון ושמים במקרר לשעתיים.
-
- 4. מוסיפים לבצק שנשאר במיקסר קקאו ושמן. מערבבים עד ל"צביעת" כל הבצק בקקאו, כדקה. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד את הבצק השחור. מכניסים למקרר לכשעתיים.
-
- 5. אופן עיצוב העוגיות: חותכים חתיכה קטנה (20 גר') של בצק לבן וגם שחור, עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר. אלה ישמשו אותנו ליצירת הנקודות בסוף התהליך.
-
- 6. מהבצק הלבן שנותר בחוץ מגלגלים נחש בעובי של כ1.5 ס"מ ובאורך של כ25 ס"מ. מגלגלים נחש זהה מהבצק השחור. ישאר עודף בצק. את הבצק שנשאר עוטפים גם כן ומניחים חזרה במקרר, הוא ישמש אותנו כמסגרת.
-
- 7. מעצבים את הנחשים לצורת טיפה (כמו בתמונה) בעזרת צביטות של האצבעות. מורחים מעט ביצה טרופה על הנחשים ומדביקים אחד לשני בעדינות (כמו ברישום המצורף).
-
- 8. מוציאים מהמקרר את גוש הבצק העודף מהנחש השחור, שמיועד למסגרת. מרדדים את גוש הבצק השחור למלבן במידות של כ10*25 ס"מ. מורחים את המלבן במעט ביצה טרופה. מניחים את הגליל בצורת טיפה שהכנו מהנחשים על המלבן השחור ועוטפים את הגליל במלבן השחור. מהדקים מעט. מכניסים למקפיא לשעה.
-
- 9. מוציאים ופורסים לעוגיות בעובי של כ4 מ"מ. מניחים בתבנית עם נייר אפיה. מדביקים כדורים קטנים מהבצק השחור והלבן ששמרנו במקרר על מנת להשלים את הסמל ין יאנג. אופים כרבע שעה ב175 מעלות. מקררים ושומרים בקופסה אטומה עד שבוע.