וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות חמאה במילוי שוקולד

עוגיות חמאה מושלמות שאפשר למלא בשוקולד או בכל ממרח אחר שאוהבים

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגיות שוקולד חמאה. רויטל כהני,
עוגיות שוקולד חמאה/רויטל כהני

מצרכים למתכון

  • ל- 25-30 עוגיות בינוניות
  • לבצק
  • 200 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גר' סוכר (חצי כוס)
  • 1 חלמון בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל איכותי
  • 1 כפית תמצית שקדים (לא חובה למי שאין)
  • 350 גר' קמח מנופה (1/2 2 כוסות)
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות)
  • למלית
  • 100 גר' שוקולד מריר מומס עם כפית שמן/ שוקולד חלב מומס עם כפית שמן / ממרח שוקולד מוכן או קנוי/ כל ממרח אחר שאוהבים

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם בלון הקצפה מקרימים חמאה וסוכר למצב משחתי. מוסיפים את החלמון והתמציות ומסיימים כשנוצרת עיסה אחידה.
  • 2. מוסיפים את הקמח ואבקת הקורנפלור בהדרגה (אפשר בשתי נאגלות) וממשיכים לעבד קלות בעזרת וו גיטרה, עד לקבלת בצק חלק. כאשר הבצק מתחיל להיאסף ולהיפרד משולי קערת המיקסר - סימן שהוא מוכן.
  • 3. מחלקים את הבצק לפיסות קטנות במשקל 20 גר' (מומלץ לשקול או לקרוץ בכפית מדידה, על מנת שכל העוגיות יהיו בגודל אחיד, כך מובטחת תוצאה אחידה גם בתום האפייה).
  • 4. מגלגלים את חתיכות הבצק לכדורים, מניחים על גבי נייר האפיה ולוחצים אצבע במרכזה כך שיווצר שקע שמדמה את העוגיה לכפתור.
  • 5. מחממים תנור ל-175 מעלות. בשלב זה אפשר למלא את העוגיות לפני הכנסתן לתנור בממרח שוקולד או בשוקולד מומס עם כפית שמן, וניתן גם לעשות זאת אחרי ההוצאה מהתנור. הן תהיינה טעימות בכל מקרה, תחליטו אם אתם מעדיפים את המלית שלכם רכה וטרייה או אפויה עם קרום מלמעלה.
  • 6. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע חום זהוב. מוציאים מן התנור וממתינים כמה דקות, או שמאפשרים לילדים להסתער.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully