מתכונים חמים

מאפה רוקפור עם תאנים

הרוקפור אוהבת חברים, כך שהיא מושלמת עבור חג הסוכות. וכשהסוכה שלה היא מאפה בצק עלים, בו מבקרים גם ענבים, תאנים, ואגוזי פקאן, הכל הופך לחגיגה אחת גדולה.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מאפה בצק עלים עם גבינת רוקפור ופירות של נעמה נויהאוז (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-10 מאפים במידה 8X25 ס"מ:
  • 1 חבילה בצק עלים קפוא (עדיף על בסיס חמאה) מופשר לילה במקרר
  • 200 גרם גבינת רוקפור/דנה בלו
  • 10 תאנים
  • אשכול ענבים אדומים ללא חרצנים
  • 50 גרם אגוזי פקאן שבורים גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • תימין
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט דבש לזילוף
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  • 2. פותחים וחותכים את הבצק למלבנים ברוחב של כ-8 ס"מ ובאורך חבילת הבצק.
  • 3. מניחים את מלבני הבצק על גבי מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. בין מלבני הבצק משאירים מרווח של 2 ס"מ. בעזרת סכין חדה וקטנה ללא שיניים חותכים מסגרת של 1 ס"מ בהיקף של כל מלבן. חשוב מאוד: חותכים רק עד עומק אמצע הבצק, ולא עד נייר האפייה.
  • 4. מורחים ביצה טרופה על המסגרת. מפזרים מלח ופלפל על המסגרת.
  • 5. מכניסים לאפייה חלקית של כ-1/4 שעה: המסגרת תתרומם ותיצור דפנות למאפה.
  • 6. בינתיים מכינים את המילוי: פורסים את גבינת הרוקפור, או מפוררים לגושים גדולים. חותכים את התאנים לרבעים ואת הענבים לחצאים.
  • 7. מוציאים מהתנור את מלבני הבצק האפויים למחצה, מסדרים לכל אורכם גבינת רוקפור, ועליה פירות ופקאנים השבורים. זורים מלח, פלפל שחור ותימין. שוב מכניסים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-175 מעלות להמשך אפייה של כ-1/4 שעה.
  • 8. מוציאים מהתנור כשהבצק זהוב, הגבינה מבעבעת והפירות צלויים חלקית. מזלפים מעט דבש ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully