- 1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. פותחים וחותכים את הבצק למלבנים ברוחב של כ-8 ס"מ ובאורך חבילת הבצק.
-
- 3. מניחים את מלבני הבצק על גבי מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. בין מלבני הבצק משאירים מרווח של 2 ס"מ. בעזרת סכין חדה וקטנה ללא שיניים חותכים מסגרת של 1 ס"מ בהיקף של כל מלבן. חשוב מאוד: חותכים רק עד עומק אמצע הבצק, ולא עד נייר האפייה.
-
- 4. מורחים ביצה טרופה על המסגרת. מפזרים מלח ופלפל על המסגרת.
-
- 5. מכניסים לאפייה חלקית של כ-1/4 שעה: המסגרת תתרומם ותיצור דפנות למאפה.
-
- 6. בינתיים מכינים את המילוי: פורסים את גבינת הרוקפור, או מפוררים לגושים גדולים. חותכים את התאנים לרבעים ואת הענבים לחצאים.
-
- 7. מוציאים מהתנור את מלבני הבצק האפויים למחצה, מסדרים לכל אורכם גבינת רוקפור, ועליה פירות ופקאנים השבורים. זורים מלח, פלפל שחור ותימין. שוב מכניסים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-175 מעלות להמשך אפייה של כ-1/4 שעה.
-
- 8. מוציאים מהתנור כשהבצק זהוב, הגבינה מבעבעת והפירות צלויים חלקית. מזלפים מעט דבש ומגישים.