קראמבל תאנים ודבש
קינוח תאנים ודבש סתווי ומתוק, שמתאים בקלילותו לסוכה ויסיים בטעם מתוק ארוחה חגיגית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות:
- 1 קילוגרם תאנים
- 3 כפות דבש
- כף מים
- 2 ענפי טימין
- לקראמבל:
- 200 גרם קמח
- 200 גרם אבקת שקדים
- 100 גרם סוכר דמררה חום
- 100 גרם סוכר לבן
- 200 גרם חמאה (חפיסה גדולה)
- 4 גרם מלח (1/2 כפית)
- גלידת וניל משובחת- לא חובה
אופן ההכנה
- 1. חוצים את התאנים לחצי, אם התאנים גדולות - לרבע.
- 2. מערבבים בקערה דבש ומים ומוסיפים את עלי הטימין.
- 3. מערבלים במיקסר את כל מרכיבי הקרמבל עד לקבלת בצק בעל מרקם גרגרי.
- 4. מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות. בתבנית הגשה חסינת אש מסדרים את התאנים ויוצקים את תערובות הדבש, מפזרים את הקרמבל בעזרת הידיים. מכניסים לתנור ל-20 דקות. מגישים עם כדור של גלידת וניל.