קראמבל תאנים ודבש

קינוח תאנים ודבש סתווי ומתוק, שמתאים בקלילותו לסוכה ויסיים בטעם מתוק ארוחה חגיגית

מתכון מאת: רן שמואלי, מערכת וואלה!
מנות לסוכה של רן שמואלי. דרור עינב
מנות לסוכה של רן שמואלי

מצרכים

  • ל-6-8 מנות:
  • 1 קילוגרם תאנים
  • 3 כפות דבש
  • כף מים
  • 2 ענפי טימין
  • לקראמבל:
  • 200 גרם קמח
  • 200 גרם אבקת שקדים
  • 100 גרם סוכר דמררה חום
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם חמאה (חפיסה גדולה)
  • 4 גרם מלח (1/2 כפית)
  • גלידת וניל משובחת- לא חובה

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את התאנים לחצי, אם התאנים גדולות - לרבע.
  • 2. מערבבים בקערה דבש ומים ומוסיפים את עלי הטימין.
  • 3. מערבלים במיקסר את כל מרכיבי הקרמבל עד לקבלת בצק בעל מרקם גרגרי.
  • 4. מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות. בתבנית הגשה חסינת אש מסדרים את התאנים ויוצקים את תערובות הדבש, מפזרים את הקרמבל בעזרת הידיים. מכניסים לתנור ל-20 דקות. מגישים עם כדור של גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully