וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה טופו פטריות

אביב משה מוכיח שאירוח סוכות מוצלח יכול להיות גם טבעוני עם מאפה טופו ופטריות ברוטב יין, שאלוט וטימין

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה

מנות טבעוניות לסוכות של אביב משה במסה. נמרוד סונדרס
מנות טבעוניות לסוכות של אביב משה במסה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 קילו בצק עלים
  • 1/2 קילו טופו קשה
  • 1/2 קילו פטריות פורטובלו קצוצות דק
  • מעט קמח לקימוח
  • לרוטב:
  • 2 בקבוקים של יין אדום
  • 100 גרם סוכר
  • 4 בצלי שאלוט קצוץ דק
  • 5 גרם טימין

אופן ההכנה

  • 1. מרדדים את בצק העלים לכמחצית מעוביו ומסמנים 10 ס"מ על 8 ס"מ.
  • 2. מייבשים את הטופו במגבת וחותכים למלבנים של 8 ס"מ על 6 ס"מ.
  • 3. את הפטריות מקפיצים במחבת עד שיצאו כל הנוזלים ומניחים במסננת במקרר.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 5. להרכבת המאפה: מניחים מלבן טופו על מלבן של בצק מברישים מעט ביצה בצדדים וסוגרים בקיפול כמו סיגר או בורקס ומורחים בביצה. אופים בתנור חם 180 מעלות כעשר דקות עד להזהבה של הבצק.
  • 6. להכנת הרוטב: מכניסים את כל החומרים לסיר ומבשלים על אש בינונית עד להסמכה של הרוטב אפשר להשתמש בקורנפלור לפי הצורך. מגישים ביחד עם הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully