מרק שעועית גרוזיני
מרק שעועית אדומה בסגנון גרוזיני שכולו בריאות, עם תמרינדי מתקתק ושפע עשבי תיבול - שמיר, פטרוזיליה, כוסברה ונענע.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גר' שעועית אדומה
- 4 שיני שום קצוצות דק
- כף תמרינדי
- 10 עלי נענע
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור שמיר
- מלח לפי הטעם
- פלפל שאטה לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. משרים את השעועית במים כשעתיים.
- 2. מסננים ומעבירים לסיר מוסיפים כ- 5 כוסות מים.
- 3. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי.
- 4. מוסיפים את השום, מלח ופלפל. מרתיחים עוד כרבע כחצי שעה, ומסירים מהאש.
- 5. ומועכים את השעועית בסיר כמו שמועכים פירה, עם מרית.
- 6. קוצצים את כל הירק קיצוץ דק, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד כרבע שעה. מגישים עם לחם.