וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק מנגולד וקוסקוס

מרק עשיר עם עגבניות שרי, מנגולד וקוסקוס שמעשיר את מרקמו - אורלי פלאי מתקתקת מרק שעושה טוב על הנשמה וממש לא דורש חורף בחוץ

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

מרק מנגולד. נמרוד סונדרס
מרק מנגולד

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 2 צרורות של עלי מנגולד, חתוכים גס (החלק הלבן לחוד מהעלים)
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות איטלקיות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי טרגון או 2 כפות פטרוזילה קצוצה
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס קוסקוס
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה או פטה מפוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בו את הכרישה עם השום והחלק הלבן של המנגולד במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 2. מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות, מתבלים במלח ופלפל וטרגון או פטרוזיליה ומבשלים יחד 5 דקות עד שמתקבל מעין רוטב סמיך ומבריק.
  • 3. מוסיפים מים, עלי מנגולד וקוסקוס ומבשלים יחד 15 דקות. טועמים, מתבלים (אם חמצמץ לכם מדי מוסיפים מעט סוכר, אם חסרה חמיצות מעט מיץ לימון).
  • 4. מגישים בקעריות מפנקות עם שמנת חמוצה או פטה מפוררת מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully