מרק מנגולד וקוסקוס
מרק עשיר עם עגבניות שרי, מנגולד וקוסקוס שמעשיר את מרקמו - אורלי פלאי מתקתקת מרק שעושה טוב על הנשמה וממש לא דורש חורף בחוץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 2 צרורות של עלי מנגולד, חתוכים גס (החלק הלבן לחוד מהעלים)
- 1 כרישה קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות איטלקיות
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 גבעולי טרגון או 2 כפות פטרוזילה קצוצה
- 2 כוסות מים
- 1/2 כוס קוסקוס
- להגשה:
- שמנת חמוצה או פטה מפוררת
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בו את הכרישה עם השום והחלק הלבן של המנגולד במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- 2. מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות, מתבלים במלח ופלפל וטרגון או פטרוזיליה ומבשלים יחד 5 דקות עד שמתקבל מעין רוטב סמיך ומבריק.
- 3. מוסיפים מים, עלי מנגולד וקוסקוס ומבשלים יחד 15 דקות. טועמים, מתבלים (אם חמצמץ לכם מדי מוסיפים מעט סוכר, אם חסרה חמיצות מעט מיץ לימון).
- 4. מגישים בקעריות מפנקות עם שמנת חמוצה או פטה מפוררת מעל.