מתכונים חמים

מרק מנגולד וקוסקוס

מרק עשיר עם עגבניות שרי, מנגולד וקוסקוס שמעשיר את מרקמו - אורלי פלאי מתקתקת מרק שעושה טוב על הנשמה וממש לא דורש חורף בחוץ

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק מנגולד (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 2 צרורות של עלי מנגולד, חתוכים גס (החלק הלבן לחוד מהעלים)
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות איטלקיות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי טרגון או 2 כפות פטרוזילה קצוצה
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס קוסקוס
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה או פטה מפוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בו את הכרישה עם השום והחלק הלבן של המנגולד במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 2. מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות, מתבלים במלח ופלפל וטרגון או פטרוזיליה ומבשלים יחד 5 דקות עד שמתקבל מעין רוטב סמיך ומבריק.
  • 3. מוסיפים מים, עלי מנגולד וקוסקוס ומבשלים יחד 15 דקות. טועמים, מתבלים (אם חמצמץ לכם מדי מוסיפים מעט סוכר, אם חסרה חמיצות מעט מיץ לימון).
  • 4. מגישים בקעריות מפנקות עם שמנת חמוצה או פטה מפוררת מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully