מתכונים חמים

צ'ורוס ספרדי אמיתי

עינב אזגורי מהסרווסריה בת"א חוגג עם צ'ורוס, מקלות בצק מטוגנים תוצרת ספרד, שמזכירים סופגניה מוארכת שמגישים עם שוקולד חם או ריבת חלב

מתכון מאת: עינב אזגורי ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

צ'ורוס ספרדי של הסרווסריה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-50 יחידות:
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 300 גרם חמאה
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 1 כף (20 גרם) מלח
  • 3 כפות (40 גרם) סוכר
  • 8 ביצים M
  • שמן לטיגון
  • להגשה:
  • סוכר לבן לגלגול
  • שוקולד חם או ריבת חלב

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח. כאשר המים רותחים, מוסיפים את החמאה ומרתיחים שוב עד שהחמאה נמסה לחלוטין והנוזל מבעבע.
  • 2. שופכים פנימה את הקמח, ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר גוש בצק.
  • 3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, ולשים במהירות בינונית. תוך כדי מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת-אחת) עד שכולן נטמעות לגמרי בבצק. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב.
  • 4. מחממים שמן בסיר קטן ועמוק לטמפרטורה של 180 מעלות. מזלפים בצק ישירות לשמן החם (אורך של כ-10 ס"מ). מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  • 5. מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר לבן, ומגישים עם שוקולד חם או ריבת חלב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully