צ'ורוס ספרדי אמיתי
עינב אזגורי מהסרווסריה בת"א חוגג עם צ'ורוס, מקלות בצק מטוגנים תוצרת ספרד, שמזכירים סופגניה מוארכת שמגישים עם שוקולד חם או ריבת חלב
מצרכים
- לכ-50 יחידות:
- 4 כוסות (1 ליטר) מים
- 300 גרם חמאה
- 4 כוסות (560 גרם) קמח
- 1 כף (20 גרם) מלח
- 3 כפות (40 גרם) סוכר
- 8 ביצים M
- שמן לטיגון
- להגשה:
- סוכר לבן לגלגול
- שוקולד חם או ריבת חלב
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח. כאשר המים רותחים, מוסיפים את החמאה ומרתיחים שוב עד שהחמאה נמסה לחלוטין והנוזל מבעבע.
- 2. שופכים פנימה את הקמח, ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר גוש בצק.
- 3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, ולשים במהירות בינונית. תוך כדי מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת-אחת) עד שכולן נטמעות לגמרי בבצק. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב.
- 4. מחממים שמן בסיר קטן ועמוק לטמפרטורה של 180 מעלות. מזלפים בצק ישירות לשמן החם (אורך של כ-10 ס"מ). מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- 5. מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר לבן, ומגישים עם שוקולד חם או ריבת חלב.