- 1. לדיסקיות מרנג: במיקסר מקציפים את החלבונים על מהירות בינונית כשתי דקות עד שמתחיל להתהוות קצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולאחריו את המלח וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה כ-5 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
-
- 2. עוצרים את המיקסר, מוציאים את המטרפה מהקצף. מקפלים את אבקת הסוכר והקקאו אל תוך הקצף עד שכולו נצבע בחום.
-
- 3. מחממים תנור ל-80 מעלות.
-
- 4.מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר עגול/משונן ומזלפים עיגולים (שבלולים) בקוטר של כ-10 ס"מ על גבי נייר אפיה (להשאיר מרווחים של כשני ס"מ) ניתן גם למרוח בצורה חפשית בעזרת שתי כפיות לצורת דיסקיות. לזלף 18 דיסקיות (ועוד 2 ספייר למקרה שתשבר אחת). מהקצף שנשאר ניתן לזלף לבבות וקישוטים.
-
- 5. אופים כשעתיים עד שהמרנג קשה ויבש ונפרד בקלות מנייר האפיה. מקררים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה עד להרכבת הקינוח.
-
- 6. לקרם המסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל לקצפת רכה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, קליפת לימון ופטל מעוך וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
-
- 7. הרכבת המנה: על גבי צלחת ההגשה מניחים דיסקית מרנג ראשונה ומזלפים עליה מהקרם. מוסיפים מעט פירות קפואים של פטל אדום ומניחים דיסקית שניה. מזלפים עליה מהקרם, מוסיפים מעט פטל וסוגרים עם הדיסקית אחרונה. מזלפים מעט קרם למעלה, מוסיפים קישוט ממרנג/תותים/שוקולד להכין .
-
- 8. שידרוג עם רוטב פטל: מבשלים את המרכיבים על אש קטנה כעשר דקות, עד שמסמיך ומבעבע. מקררים לגמרי לפני הרכבת הקינוח.