מתכונים חמים

קינוח קופידון מלא אהבה

עוגות אישיות עשויות משכבות של מרנג קקאו וביניהן קרם שמנמן וענוג של מסקרפונה ופטל אדום

מתכון מאת: נעמה נויהאוז ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

עוגות אישיות של שכבות מרנג קקאו וביניהן קרם מסקרפונה ופטל אדום

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 6 עוגות אישיות בקוטר של כ-10 ס"מ (3 דיסקיות לכל עוגה)
  • לדיסקיות מרנג הקקאו:
  • 3 חלבונים
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 100 גרם אבקת סוכר מנופה (3/4 כוס + כף)
  • 25 גרם קקאו כהה מנופה (1/2 2 כפות)
  • 1/4 כפית מלח
  • לקרם מסקרפונה-פטל:
  • 125 גר שמנת מתוקה (חצי מיכל)
  • 35 גר סוכר (3 כפות)
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 מיכל גבינת מסקרפונה (250 גר) בטמפ' חדר
  • כ-10 יח' פטל אדום קפוא-להפשיר ולמעוך במזלג
  • רוטב פטל (אופציונלי):
  • 4 כפות פטל קפוא
  • 3 כפות סוכר
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. לדיסקיות מרנג: במיקסר מקציפים את החלבונים על מהירות בינונית כשתי דקות עד שמתחיל להתהוות קצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולאחריו את המלח וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה כ-5 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
  • 2. עוצרים את המיקסר, מוציאים את המטרפה מהקצף. מקפלים את אבקת הסוכר והקקאו אל תוך הקצף עד שכולו נצבע בחום.
  • 3. מחממים תנור ל-80 מעלות.
  • 4.מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר עגול/משונן ומזלפים עיגולים (שבלולים) בקוטר של כ-10 ס"מ על גבי נייר אפיה (להשאיר מרווחים של כשני ס"מ) ניתן גם למרוח בצורה חפשית בעזרת שתי כפיות לצורת דיסקיות. לזלף 18 דיסקיות (ועוד 2 ספייר למקרה שתשבר אחת). מהקצף שנשאר ניתן לזלף לבבות וקישוטים.
  • 5. אופים כשעתיים עד שהמרנג קשה ויבש ונפרד בקלות מנייר האפיה. מקררים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה עד להרכבת הקינוח.
  • 6. לקרם המסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל לקצפת רכה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, קליפת לימון ופטל מעוך וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
  • 7. הרכבת המנה: על גבי צלחת ההגשה מניחים דיסקית מרנג ראשונה ומזלפים עליה מהקרם. מוסיפים מעט פירות קפואים של פטל אדום ומניחים דיסקית שניה. מזלפים עליה מהקרם, מוסיפים מעט פטל וסוגרים עם הדיסקית אחרונה. מזלפים מעט קרם למעלה, מוסיפים קישוט ממרנג/תותים/שוקולד להכין .
  • 8. שידרוג עם רוטב פטל: מבשלים את המרכיבים על אש קטנה כעשר דקות, עד שמסמיך ומבעבע. מקררים לגמרי לפני הרכבת הקינוח.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully