- 1. מורחים את נתח העוף במיונז, חרדל, מלח ופלפל מבפנים ומבחוץ. חורצים בנתח חריצים ותוחבים לתוכם פרוסות משתי שיני שום. מפזרים עלים של אורגנו, תימין ורוזמרין. מכסים, מעבירים למקרר ומניחים לטעמים להיספג מעט, אפשר אפילו לילה מראש במקרר.
- 2. מוציאים את העוף מהמקרר ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 3. מניחים בתבנית מצע של בצל סגול ופרוסות השום שנותרו, עגבניה וקישואים, מפזרים צלפים וזילוף שמן זית. סוגרים את פרפר החזה אחד על השני ומניחים כך בתבנית. עוטפים בנייר כסף ואופים כחצי שעה. מסירים את הכיסוי ומשזפים את הנתח עוד 10 דקות או עד שעשוי לטעמכם.
- 4. בינתיים מכינים את האורז שיהווה מצע למנה: בסיר קטן שיש לו מכסה תואם מביאים מים לרתיחה.
- 5. מוסיפים מלח, אורז ושמן, מערבבים בכף עץ ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים ומבשלים 18 דקות. פותחים את הסיר ובודקים את מצב הנוזלים ואת מידת הריכוך.