וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה עוף קריאולי

מתכון מאת: קובי כץ, מערכת וואלה

חזה עוף בתערובת קריאולית. בועז לביא,
חזה עוף בתערובת קריאולית/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 חזה עוף שלם
  • 1 כף תבלין ברביקיו (תמהיל של מלח לימון, אבקת שום, אבקת בצל, טימין מיובש, צ'ילי מיובש, אורגנו מיובש וגרגירי כמון).
  • 1 כפית תבלין קייג'ון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 רוטב וורצ‘סטרשייר
  • 1/3 כוס מים או ציר עוף
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. לתבלין הברביקיו: כותשים בעלי ומכתש תערובת בכמות שווה מכל אחד מהתבלינים הבאים: מלח לימון, אבקת שום, אבקת בצל, תימין מיובש, צ'ילי מיובש, אורגנו מיובש וגרגירי כמון מיובשים.
  • 2. אחרי שמסיימים להכין את תבלין הברביקיו, לוקחים כף אחת מהתערובת ומערבבים עם הקייג'ון, הוורצ‘סטרשייר, הסויה והמים (או ציר העוף).
  • 3. חורצים מעט את חזה העוף השלם ומשרים בתוך המרינדה שנוצרה, למשך 2 לילות.
  • 4. מוציאים את החזה מהמרינדה ואוטמים אותו, באמצעות צריבה על מחבת עם שמן זית וחמאה, עד ששני הצדדים משחימים.
  • 5. מעבירים את חזה העוף ממחבת לתבנית, ושופכים עליו את נוזלי המרינדה שנותרה. מכניסים את התבנית ל-6 דקות לתנור שחומם ל-200 מעלות. מוציאים למנוחה של כחצי דקה.
  • 6. פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות בצורת מניפה, ומגישים עם אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully