וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

באפלו ווינגס של אסיה מוניקה

כנפיים הן מעדן שקשה לעמוד בפיתוי ולא לטרוף אותן. בשרן רך, עדין ועסיסי, מחירן זול יחסית והן אהובות במיוחד הן בקרב הילדים והן בקרב המבוגרים, מה שהופך אותן למנה חובה במטבח הבייתי

מתכון מאת: 2939570, מערכת וואלה!

: באפלו ווינגס של אסיה מוניקה. דרור עינב
: באפלו ווינגס של אסיה מוניקה

מצרכים למתכון

  • 4 -6 מנות גדולות
  • לרוטב בסיס:
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • 30 מ"ל סאקה (2 כפות)
  • 150 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק (3/4 כוס)
  • 60 מ"ל רוטב צ'ילי חריף (1/4 כוס)
  • 30 מ"ל שמן שומשום (2 כפות)
  • 50 מ"ל רוטב סויה מתוק (3 כפות)
  • 500 מ"ל ציר עוף / מים (2 כוסות+כף)
  • לכנפיים:
  • 1.5 ק"ג כנפיים חצויות ללא השפיץ
  • שמן לטיגון עמוק
  • 200 גרם חמאה רכה או 200 מ"ל קרם קוקוס (לשומרי כשרות)
  • להגשה:
  • גבינה כחולה איכותית (אופציונלי)
  • עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. הרוטב: בסיר עם שמן שומשום מאדים על אש נמוכה מאוד את השום והג'ינג'ר כדקה. מוסיפים את יתרת המרכיבים, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ- 20 דקות. טיפ: ניתן להכין כמות כפולה ולשמור את הרוטב המוכן במקרר גם לפעם הבאה.
  • 2. הכנפיים: חולטים את הכנפיים בסיר עם מים רותחים, מסננים ומצננים היטב.
  • 3. מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את הכנפיים עד להזהבה ומרקם פריך.
  • 4. מחממים מחבת רחבה או ווק עם הרוטב המוכן, מוסיפים את החמאה או קרם הקוקוס ומוסיפים את הכנפיים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  • 5. מעבירים לצלחת הגשה עמוקה ומפזרים מעל גבינה כחולה (לא חובה) ובזיליקום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully