- 1. הכנת הדלעת: במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, החמאה, ומרווה קצוצה, מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך. מניחים להתקרר בצד.
-
- 2. הכנת הניוקי: בסיר בינוני על להבה גבוהה מביאים לרתיחה את החלב, החמאה, המלח, הפלפל והמוסקט.
-
- 3. מנמיכים את האש ללהבה בינונית, ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הסולת, וממשיכים לערבב מספר דקות עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה מאוד. מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב.
-
- 4. מעבירים את התערובת למגש ומשטחים לגובה אחיד של כ- 1 ס"מ ומקררים למשך כשעה במקרר.
-
- 5. לאחר כשעה, מוציאים את המגש מהמקרר וחורצים מהתערובת שקיררנו עיגולים, או ריבועים, ומסדרים כמניפה בתבנית/ צלחת חסינת חום, ומשומנת במעט חמאה.
-
- 5. שופכים על הניוקי את המרכיבים לרוטב בסדר הבא: שמנת ,גורגונזולה (מפזרים בצורה אחידה), סוכר וצ'ילי. מוסיפים את קוביות הדלעת ומפזרים את הפרמז'ן.
-
- 6. מכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 10- 15 דקות עד הזהבה.
-
- 7. מוציאים ומפזרים מעל את אגוזי המלך ו- 2 כפות הפרמזן הנותרות.