וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי סולת מוקרם

מתכון של השף אילן חפץ ממסעדת פורטו

מתכון מאת: אילן חפץ, מערכת וואלה

מתכונים איטלקיים של מסעדת פורטו. דרור עינב
מתכונים איטלקיים של מסעדת פורטו

מצרכים למתכון

  • עבור 5 מנות
  • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קורט מוסקט
  • 2 כפות פרמז'ן
  • 1 כוס סולת (175 גרם)
  • חופן אגוזי מלך (לקישוט מעל)
  • לרוטב:
  • 100 גרם גבינת גורגונזולה
  • 1 חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 4 כפות פרמז'ן מגורד
  • מעט צ'ילי אדום יבש
  • לדלעת:
  • 200 גרם דלעת (1/2 כוס של קוביות דלעת חתוכה לקוביות של 1 ס"מ)
  • 12 עלי מרווה קצוצים
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הדלעת: במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, החמאה, ומרווה קצוצה, מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך. מניחים להתקרר בצד.
  • 2. הכנת הניוקי: בסיר בינוני על להבה גבוהה מביאים לרתיחה את החלב, החמאה, המלח, הפלפל והמוסקט.
  • 3. מנמיכים את האש ללהבה בינונית, ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הסולת, וממשיכים לערבב מספר דקות עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה מאוד. מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב.
  • 4. מעבירים את התערובת למגש ומשטחים לגובה אחיד של כ- 1 ס"מ ומקררים למשך כשעה במקרר.
  • 5. לאחר כשעה, מוציאים את המגש מהמקרר וחורצים מהתערובת שקיררנו עיגולים, או ריבועים, ומסדרים כמניפה בתבנית/ צלחת חסינת חום, ומשומנת במעט חמאה.
  • 5. שופכים על הניוקי את המרכיבים לרוטב בסדר הבא: שמנת ,גורגונזולה (מפזרים בצורה אחידה), סוכר וצ'ילי. מוסיפים את קוביות הדלעת ומפזרים את הפרמז'ן.
  • 6. מכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 10- 15 דקות עד הזהבה.
  • 7. מוציאים ומפזרים מעל את אגוזי המלך ו- 2 כפות הפרמזן הנותרות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully