מתכונים חמים

איקרה ביתית

מהבלקן באהבה: השבוע, הבשלן אלון בר מראה לנו את כל הדרך לאיקרה: ממרח ביצי הדגים שמשדרג כל בראנץ' או ארוחת ערב עשירה

מתכון מאת: אלון בר ,מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

איקרה ביתית

מחשבון המרות

מצרכים

  • 300-350 גרם ביצי דגים מומלחות של הרינג (ניתן להשיג בחנויות דגים מעושנים, כמו זו שבשוק לוינסקי בתל אביב)
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1/2 ליטר שמן צמחי (כמו קנולה)
  • 1/4 כוס מי סודה
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את הבצל, חותכים לרבעים ומכניסים למעבד מזון. קוצצים היטב.
  • 2. מוסיפים את הביצים המומלחות, ומפעילים את מעבד המזון. מתחילים להוסיף בקצב איטי, תוך כדי פעולת מעבד המזון, את השמן. זאת בצורה דומה לאופן הכנת מיונז: הרעיון הוא ליצור ממרח במרקם עשיר וסמיך.
  • 3. לאחר הוספת השמן, ובזמן שהמכשיר עדיין עובד, מוסיפים את מי הסודה ומיץ הלימון. עוצרים, וטועמים. אם הממרח דליל מדי - מוסיפים עוד שמן תוך כדי שהמכשיר פועל. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט לימון או סודה. בכל מקרה, ברוב המקרים אין צורך להוסיף מלח כי הביצים מומלחות גם ככה.
  • **איקרה ביתית מחזיקה במקרר מספר ימים בלבד, ולכן אלון ממליץ לחלק את הממרח לקופסאות ולתת במתנה לחברים שאוהבים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully