- 1. מקלפים את הבצל, חותכים לרבעים ומכניסים למעבד מזון. קוצצים היטב.
-
- 2. מוסיפים את הביצים המומלחות, ומפעילים את מעבד המזון. מתחילים להוסיף בקצב איטי, תוך כדי פעולת מעבד המזון, את השמן. זאת בצורה דומה לאופן הכנת מיונז: הרעיון הוא ליצור ממרח במרקם עשיר וסמיך.
-
- 3. לאחר הוספת השמן, ובזמן שהמכשיר עדיין עובד, מוסיפים את מי הסודה ומיץ הלימון. עוצרים, וטועמים. אם הממרח דליל מדי - מוסיפים עוד שמן תוך כדי שהמכשיר פועל. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט לימון או סודה. בכל מקרה, ברוב המקרים אין צורך להוסיף מלח כי הביצים מומלחות גם ככה.
-
- **איקרה ביתית מחזיקה במקרר מספר ימים בלבד, ולכן אלון ממליץ לחלק את הממרח לקופסאות ולתת במתנה לחברים שאוהבים.