פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שניצל דג

      קשה לעמוד בפני שניצל דג עסיסי ופריך, ועל אחת כמה וכמה כשאת הטיגון מחליפה האפייה בתנור

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שניצל דג ( , אפיק גבאי)
      שניצל דג ( , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-3-4 מנות
      • 8 נתחי פילה מרלוזה
      • 1 ביצה
      • 1/2 כוס קמח
      • 2 כפות שמן זית לקליית הפירורים+4 כפות שמן לזילוף
      • כוס פירורי לחם (מומלץ להשתמש בפנקו)
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לרוטב:
      • 1 גביע יוגורט סמיך
      • מעט עלי נענע, קצוצים
      • מיץ מ-1/4 לימון
      • מלח, לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. לרוטב: מערבבים את כל המצרכים לרוטב בקערה, טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון או מלח לפי הטעם.
      • 2. לדג: מחממים תנור ל-200 מעלות. שוברים את הביצה לקערה, מוסיפים מלח ופלפל וטורפים היטב. שמים את הקמח בצלחת שטוחה.
      • 3. שמים את פירורי הלחם והשמן במחבת. מערבבים היטב וקולים מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מוציאים לצלחת ומייבשים את נתחי הדג בעזרת נייר מגבת.
      • 4. טובלים בקמח, ואז בביצה ואז בפירורי הלחם.
      • 5. מסדרים את הנתחים המצופים על תבנית עם נייר אפייה, ומזלפים מעט שמן מעל כל נתח פילה.
      • 6. אופים במשך 10-12 דקות, עד שפירורי הלחם מקבלים גוון זהוב עמוק ונעשים פריכים והדג מבושל לחלוטין. מוציאים ומגישים מיד, יחד עם רוטב היוגורט ועוד רטבים שאוהבים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -