וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שניצל דג

קשה לעמוד בפני שניצל דג עסיסי ופריך, ועל אחת כמה וכמה כשאת הטיגון מחליפה האפייה בתנור

מתכון מאת: מערכת וואלה

שניצל דג. אפיק גבאי,
שניצל דג/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-3-4 מנות
  • 8 נתחי פילה מרלוזה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 כפות שמן זית לקליית הפירורים+4 כפות שמן לזילוף
  • כוס פירורי לחם (מומלץ להשתמש בפנקו)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1 גביע יוגורט סמיך
  • מעט עלי נענע, קצוצים
  • מיץ מ-1/4 לימון
  • מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. לרוטב: מערבבים את כל המצרכים לרוטב בקערה, טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון או מלח לפי הטעם.
  • 2. לדג: מחממים תנור ל-200 מעלות. שוברים את הביצה לקערה, מוסיפים מלח ופלפל וטורפים היטב. שמים את הקמח בצלחת שטוחה.
  • 3. שמים את פירורי הלחם והשמן במחבת. מערבבים היטב וקולים מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מוציאים לצלחת ומייבשים את נתחי הדג בעזרת נייר מגבת.
  • 4. טובלים בקמח, ואז בביצה ואז בפירורי הלחם.
  • 5. מסדרים את הנתחים המצופים על תבנית עם נייר אפייה, ומזלפים מעט שמן מעל כל נתח פילה.
  • 6. אופים במשך 10-12 דקות, עד שפירורי הלחם מקבלים גוון זהוב עמוק ונעשים פריכים והדג מבושל לחלוטין. מוציאים ומגישים מיד, יחד עם רוטב היוגורט ועוד רטבים שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully