שניצל דג
קשה לעמוד בפני שניצל דג עסיסי ופריך, ועל אחת כמה וכמה כשאת הטיגון מחליפה האפייה בתנור
שניצל דג (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-3-4 מנות
- 8 נתחי פילה מרלוזה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח
- 2 כפות שמן זית לקליית הפירורים+4 כפות שמן לזילוף
- כוס פירורי לחם (מומלץ להשתמש בפנקו)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 1 גביע יוגורט סמיך
- מעט עלי נענע, קצוצים
- מיץ מ-1/4 לימון
- מלח, לפי הטעם
- 1. לרוטב: מערבבים את כל המצרכים לרוטב בקערה, טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון או מלח לפי הטעם.
- 2. לדג: מחממים תנור ל-200 מעלות. שוברים את הביצה לקערה, מוסיפים מלח ופלפל וטורפים היטב. שמים את הקמח בצלחת שטוחה.
- 3. שמים את פירורי הלחם והשמן במחבת. מערבבים היטב וקולים מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מוציאים לצלחת ומייבשים את נתחי הדג בעזרת נייר מגבת.
- 4. טובלים בקמח, ואז בביצה ואז בפירורי הלחם.
- 5. מסדרים את הנתחים המצופים על תבנית עם נייר אפייה, ומזלפים מעט שמן מעל כל נתח פילה.
- 6. אופים במשך 10-12 דקות, עד שפירורי הלחם מקבלים גוון זהוב עמוק ונעשים פריכים והדג מבושל לחלוטין. מוציאים ומגישים מיד, יחד עם רוטב היוגורט ועוד רטבים שאוהבים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה