עוגת 'גבינה' טבעונית
זיו סנדלר מהקונדיטוריה הטבעונית סידס מסביר כיצד ממירים מתכון רגיל לטבעוני, ומקנח בבונוס - עוגת מוס גבינה טבעונית, ללא תוספת סוכר או קמח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור תבנית אינגליש קייק
- 200 גרם תמרים ללא גרעין (עדיף מג'הול)
- 1 כוס (120 גרם) אגוזי מלך
- גרידה ומיץ מלימון שלם
- 1/2 1 כוס (180 גרם) קשיו
- 1/3 כוס (80 גרם) שמן קוקוס מומס
- 3/4 כוס (150 גרם) קרם קוקוס בעל אחוזי שומן גבוהים (12 ומעלה).
- 1/4 כוס (60 גרם) מייפל או אגבה
- לקראמבל:
- 1/4 כוס שמן קוקוס מומס (אבל לא חם)
- 2 כפות שמן קנולה
- 1/3 כוס (75 גרם) סוכר
- 1 כוס (140 גרם) קמח קר מהמקרר
אופן ההכנה
- 1. משרים את הקשיו במים רותחים לשעה.
- 2. במעבד מזון, טוחנים את התמרים ואגוזי המלך. מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה, ומרפדים את התבנית בתערובת.
- 3. מסננים את הקשיו, מכניסים את כל שאר החומרים למעבד מזון וטוחנים כ-5 דק' עד שהכל קרמי. יוצקים לתבנית ומכניסים להקפאה.
- 4. אופן הכנת הקראמבל: עם וו גיטרה מעבדים את כל המצרכים במהירות בינונית עד קבלת פירורים בגודל הרצוי. ככל שהמיקסר יפעל יותר הפירורים יהיו גדולים, לכן יש להימנע מעיבוד יתר.
- 5. אופים את הפירורים ב180 מעלות 20 דקות עד הזהבה. מוציאים, ומצננים בצד. מפזרים מעל מוס הגבינה הקר, ומגישים.