אנצ'לדס לוהטות במילוי צמחוני

טורטיות צמחוניות במילוי מהיר הכנה של מנגולד ושעועית, אפויות ברוטב חריף עם גבינה

מתכון מאת: מערכת וואלה!
אנצ'ילדה – טורטיות אפויות ממולאות במנגולד ושעועית, עבור שטראוס. אפיק גבאי,
אנצ'ילדה – טורטיות אפויות ממולאות במנגולד ושעועית, עבור שטראוס(צילום: אפיק גבאי)

מצרכים

  • 2-3 מנות
  • 1 צרור מנגולד
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר קפוא ומופשר)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4-5 טורטיות מוכנות, עדיף טורטיות תירס
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • כוס סלסה אדומה חריפה מוכנה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מכינים את המילוי: מפרידים בין הגבעולים הלבנים של המנגולד לעלים הירוקים. את הגבעולים חותכים לרצועות דקות ואת העלים פורסים לרצועות ברוב 1 ס"מ בערך.
  • 3. מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מטגנים אותם 4 דקות או עד שהם נראים שקופים והתרככו מעט. מוסיפים את העלים ומבשלים כ-3 דקות, עד שהתרככו ולא נותרו נוזלים במחבת. מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. נותנים לתערובת להתקרר.
  • 4. מכינים את האנצ'ילדה: מניחים טורטיה אחת על קרש או משטח עבודה ושמים במרכזה שורה מהמילוי. מגלגלים לרול ומניחים בתבנית חסינת חום (צד הסגירה כלפי מטה). חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
  • 5. יוצקים שכבה אחידה של סלסת העגבניות מעל הטורטיות המגולגלות, מפזרים מעל את גבינת המוצרלה, מעבירים לתנור ואופים 8-10 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע. מוציאים ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully