אנצ'לדס לוהטות במילוי צמחוני
טורטיות צמחוניות במילוי מהיר הכנה של מנגולד ושעועית, אפויות ברוטב חריף עם גבינה
מצרכים
- 2-3 מנות
- 1 צרור מנגולד
- 2 כפות שמן זית
- כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר קפוא ומופשר)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 4-5 טורטיות מוכנות, עדיף טורטיות תירס
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- כוס סלסה אדומה חריפה מוכנה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מכינים את המילוי: מפרידים בין הגבעולים הלבנים של המנגולד לעלים הירוקים. את הגבעולים חותכים לרצועות דקות ואת העלים פורסים לרצועות ברוב 1 ס"מ בערך.
- 3. מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מטגנים אותם 4 דקות או עד שהם נראים שקופים והתרככו מעט. מוסיפים את העלים ומבשלים כ-3 דקות, עד שהתרככו ולא נותרו נוזלים במחבת. מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. נותנים לתערובת להתקרר.
- 4. מכינים את האנצ'ילדה: מניחים טורטיה אחת על קרש או משטח עבודה ושמים במרכזה שורה מהמילוי. מגלגלים לרול ומניחים בתבנית חסינת חום (צד הסגירה כלפי מטה). חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
- 5. יוצקים שכבה אחידה של סלסת העגבניות מעל הטורטיות המגולגלות, מפזרים מעל את גבינת המוצרלה, מעבירים לתנור ואופים 8-10 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע. מוציאים ומגישים חם.