סלט שעועית קליל
הופכים את השעועית למנה קלילה וכייפית באמצעות מתכון לסלט עשיר בעשבי תיבול וגבינת לבנה חמצמצה
(מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA)
מחשבון המרות
- עבור 4-6 סועדים
- 1/2 ק"ג שעועית לבנה יבשה
- לרוטב:
- 1 שן שום קלופה
- קורט מלח
- 1 כף זרעי כוסברה קלויים
- 1 פלפל ירוק חריף טרי
- מיץ מ-1/2 לימון
- 2 כפות שמן זית
- חופן עלי כוסברה
- להגשה:
- 2 צרורות עלי רוקט טריים
- 200 גרם גבינת לבנה עזים (אפשר גם בקר)
- קורט מלח
- כף שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1. משרים את השעועית היבשה בשפע מים למשך 12 שעות. מדי פעם אפשר להחליף את המים.
- 2. מבשלים את השעועית כשעה-שעה וחצי על אש קטנה עד ריכוך. מסננים את המים, ומניחים בצד עד צינון.
- 3. בינתיים, מכינים את הרוטב בעלי ומכתש (או מעבד מזון בפלוסים קצובים): מתחילים לכתוש שן שום, מלח וזרעי כוסברה. לאחר שכותשים היטב, מוסיפים את עלי הכוסברה, הצ'ילי, שמן הזית ומיץ הלימון, וממשיכים לכתוש היטב.
- 4. מעבירים את הרוטב לקערת ערבוב, ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת.
- 5. קוצצים את עלי הרוקט דק-דק לרצועות.
- 6. מרכיבים את המנה: מורחים את גבינת הלבנה בצלחת רחבה. עליה מניחים את השעועית המתובלת ומעליה מניחים את הרוקט הקצוץ. לפני ההגשה, מתבלים מלמעלה במלח, שמן זית ומיץ לימון.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה