וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט שעועית קליל

הופכים את השעועית למנה קלילה וכייפית באמצעות מתכון לסלט עשיר בעשבי תיבול וגבינת לבנה חמצמצה

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה

מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

מצרכים למתכון

  • עבור 4-6 סועדים
  • 1/2 ק"ג שעועית לבנה יבשה
  • לרוטב:
  • 1 שן שום קלופה
  • קורט מלח
  • 1 כף זרעי כוסברה קלויים
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עלי כוסברה
  • להגשה:
  • 2 צרורות עלי רוקט טריים
  • 200 גרם גבינת לבנה עזים (אפשר גם בקר)
  • קורט מלח
  • כף שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השעועית היבשה בשפע מים למשך 12 שעות. מדי פעם אפשר להחליף את המים.
  • 2. מבשלים את השעועית כשעה-שעה וחצי על אש קטנה עד ריכוך. מסננים את המים, ומניחים בצד עד צינון.
  • 3. בינתיים, מכינים את הרוטב בעלי ומכתש (או מעבד מזון בפלוסים קצובים): מתחילים לכתוש שן שום, מלח וזרעי כוסברה. לאחר שכותשים היטב, מוסיפים את עלי הכוסברה, הצ'ילי, שמן הזית ומיץ הלימון, וממשיכים לכתוש היטב.
  • 4. מעבירים את הרוטב לקערת ערבוב, ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת.
  • 5. קוצצים את עלי הרוקט דק-דק לרצועות.
  • 6. מרכיבים את המנה: מורחים את גבינת הלבנה בצלחת רחבה. עליה מניחים את השעועית המתובלת ומעליה מניחים את הרוקט הקצוץ. לפני ההגשה, מתבלים מלמעלה במלח, שמן זית ומיץ לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully