פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט שעועית קליל

      הופכים את השעועית למנה קלילה וכייפית באמצעות מתכון לסלט עשיר בעשבי תיבול וגבינת לבנה חמצמצה

      3 מדרגים / 3.5 כוכבים

      מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

      מצרכים

      • עבור 4-6 סועדים
      • 1/2 ק"ג שעועית לבנה יבשה
      • לרוטב:
      • 1 שן שום קלופה
      • קורט מלח
      • 1 כף זרעי כוסברה קלויים
      • 1 פלפל ירוק חריף טרי
      • מיץ מ-1/2 לימון
      • 2 כפות שמן זית
      • חופן עלי כוסברה
      • להגשה:
      • 2 צרורות עלי רוקט טריים
      • 200 גרם גבינת לבנה עזים (אפשר גם בקר)
      • קורט מלח
      • כף שמן זית
      • מיץ מ-1/2 לימון

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את השעועית היבשה בשפע מים למשך 12 שעות. מדי פעם אפשר להחליף את המים.
      • 2. מבשלים את השעועית כשעה-שעה וחצי על אש קטנה עד ריכוך. מסננים את המים, ומניחים בצד עד צינון.
      • 3. בינתיים, מכינים את הרוטב בעלי ומכתש (או מעבד מזון בפלוסים קצובים): מתחילים לכתוש שן שום, מלח וזרעי כוסברה. לאחר שכותשים היטב, מוסיפים את עלי הכוסברה, הצ'ילי, שמן הזית ומיץ הלימון, וממשיכים לכתוש היטב.
      • 4. מעבירים את הרוטב לקערת ערבוב, ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת.
      • 5. קוצצים את עלי הרוקט דק-דק לרצועות.
      • 6. מרכיבים את המנה: מורחים את גבינת הלבנה בצלחת רחבה. עליה מניחים את השעועית המתובלת ומעליה מניחים את הרוקט הקצוץ. לפני ההגשה, מתבלים מלמעלה במלח, שמן זית ומיץ לימון.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -