וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט שעועית קליל

הופכים את השעועית למנה קלילה וכייפית באמצעות מתכון לסלט עשיר בעשבי תיבול וגבינת לבנה חמצמצה

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה

מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

מצרכים למתכון

  • עבור 4-6 סועדים
  • 1/2 ק"ג שעועית לבנה יבשה
  • לרוטב:
  • 1 שן שום קלופה
  • קורט מלח
  • 1 כף זרעי כוסברה קלויים
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עלי כוסברה
  • להגשה:
  • 2 צרורות עלי רוקט טריים
  • 200 גרם גבינת לבנה עזים (אפשר גם בקר)
  • קורט מלח
  • כף שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השעועית היבשה בשפע מים למשך 12 שעות. מדי פעם אפשר להחליף את המים.
  • 2. מבשלים את השעועית כשעה-שעה וחצי על אש קטנה עד ריכוך. מסננים את המים, ומניחים בצד עד צינון.
  • 3. בינתיים, מכינים את הרוטב בעלי ומכתש (או מעבד מזון בפלוסים קצובים): מתחילים לכתוש שן שום, מלח וזרעי כוסברה. לאחר שכותשים היטב, מוסיפים את עלי הכוסברה, הצ'ילי, שמן הזית ומיץ הלימון, וממשיכים לכתוש היטב.
  • 4. מעבירים את הרוטב לקערת ערבוב, ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת.
  • 5. קוצצים את עלי הרוקט דק-דק לרצועות.
  • 6. מרכיבים את המנה: מורחים את גבינת הלבנה בצלחת רחבה. עליה מניחים את השעועית המתובלת ומעליה מניחים את הרוקט הקצוץ. לפני ההגשה, מתבלים מלמעלה במלח, שמן זית ומיץ לימון.
  • ממרח שעועית עם טחינה

  • ברוסקטה שעועית לבנה

  • סלט שעועית ים תיכוני

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • אורז כרובית בלי פחמימות

  • סלט בורגול עם ירקות צלויים

  • צימעס מסורתי

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • סלט ביצים עם בצל מטוגן

  • סלט חיטה ושעורה

  • גרגירי חומוס מטוגנים עם כמון

  • כרשה צלויה במחבת

  • אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים

  • ירקות שורש כבושים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully