נושאים חמים

חלה לשבת של השף אביב משה

השף אביב משה לא מוותר על הכנת חלה ביתית ומשתף אותנו במתכון לחלה שלו

חלה לשבת של השף אביב משה (נמרוד סונדרס)
חלה לשבת של השף אביב משה (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-2 חלות
  • 1 ק"ג קמח
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 12 גרם שמרים יבשים (1/2 1 כפות)
  • 12 גרם מלח (1 כף שטוחה)
  • 1 ביצה + חלמון
  • 120 גרם שמן סויה _1/2 כוס +כף)
  • 460 מ"ל מי קרח (בערך 2 כוסות)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים במיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, מים וסוכר.
  • 2. אחרי 5 דקות מוסיפים ביצים וממשיכים ללוש.
  • 3. אחרי 5 דקות נוספות מוסיפים שמן וממשיכים ללוש.
  • 4. אחרי 10 דקות מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
  • 5. מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  • 6. קולעים, מכסים ומתפיחים שעה וחצי נוספות.
  • 7. מחממים בינתיים תנור ל-180 מעלות. מורחים בביצה,מפזרים שומשום ואופים כ-25 דקות לערך.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת