פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פרנה לוהטת עשירה בתבלינים

      השף יוסי שטרית מביא את הגרסה שלו שכוללת ארומה משגעת של תערובת תבלינים מיוחדת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

      מצרכים

      • עבור 6-8 יחידות
      • 1 ק"ג קמח רב דגנים (תערובת של חיטה, כוסמין, שיפון, תירס, אורז ושיבולת שועל)
      • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
      • 1/2 כף זרעי כוסברה טחונים
      • 1/2 כפית קימל טחון
      • 1/2 כפית הל טחון
      • 1/2 כפית פלפל שאטה טחון
      • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
      • מעט קמח לבן לקימוח משטח העבודה

      אופן ההכנה

      • 1. מעבירים לקערת מיקסר את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים ותבלינים), ומערבבים כדקה על מנת שהתערובת תהיה אחידה וללא גושים.
      • 2. מוסיפים את המים, ולשים במיקסר כ-10 דקות. מפזרים מעט קמח על הבצק המוכן, ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
      • 3. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח עבודה מקומח. קורצים מהבצק 6-8 חתיכות, ויוצרים מהן כדורים באמצעות קיפול הקצוות פנימה (כפי שניתן לראות בסרטון הוידאו המצורף). מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה, מכסים במגבת, ומתפיחים שוב כ-45 דקות.
      • 4. מקמחים משטח עבודה, ומשטחים כל כדור למעין פיתה עבה. מניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים כ- 10-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
      • 5. מכניסים את הפיתות לתנור, ואופים 7-8 דקות. מגישים חם למרכז השולחן.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -