וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרנה לוהטת עשירה בתבלינים

השף יוסי שטרית מביא את הגרסה שלו שכוללת ארומה משגעת של תערובת תבלינים מיוחדת

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה

מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

מצרכים למתכון

  • עבור 6-8 יחידות
  • 1 ק"ג קמח רב דגנים (תערובת של חיטה, כוסמין, שיפון, תירס, אורז ושיבולת שועל)
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כף זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית פלפל שאטה טחון
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • מעט קמח לבן לקימוח משטח העבודה

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים לקערת מיקסר את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים ותבלינים), ומערבבים כדקה על מנת שהתערובת תהיה אחידה וללא גושים.
  • 2. מוסיפים את המים, ולשים במיקסר כ-10 דקות. מפזרים מעט קמח על הבצק המוכן, ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • 3. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח עבודה מקומח. קורצים מהבצק 6-8 חתיכות, ויוצרים מהן כדורים באמצעות קיפול הקצוות פנימה (כפי שניתן לראות בסרטון הוידאו המצורף). מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה, מכסים במגבת, ומתפיחים שוב כ-45 דקות.
  • 4. מקמחים משטח עבודה, ומשטחים כל כדור למעין פיתה עבה. מניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים כ- 10-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 5. מכניסים את הפיתות לתנור, ואופים 7-8 דקות. מגישים חם למרכז השולחן.
  • מרק חרירה צמחוני

  • שומר במילוי עוף ואורז

  • כריך פוקצ'ה משפחתי

  • בייגלה ירושלמי במילוי כבש

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

  • מאפה נתלש של לחמניות כוסמין

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

  • בייגל בתיבול פיצה

  • לחמניות סוכר וקינמון

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • לחמניות בית לזית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully