מתכונים חמים

פרנה לוהטת עשירה בתבלינים

השף יוסי שטרית מביא את הגרסה שלו שכוללת ארומה משגעת של תערובת תבלינים מיוחדת

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

(מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 6-8 יחידות
  • 1 ק"ג קמח רב דגנים (תערובת של חיטה, כוסמין, שיפון, תירס, אורז ושיבולת שועל)
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כף זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית פלפל שאטה טחון
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • מעט קמח לבן לקימוח משטח העבודה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים לקערת מיקסר את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים ותבלינים), ומערבבים כדקה על מנת שהתערובת תהיה אחידה וללא גושים.
  • 2. מוסיפים את המים, ולשים במיקסר כ-10 דקות. מפזרים מעט קמח על הבצק המוכן, ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • 3. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח עבודה מקומח. קורצים מהבצק 6-8 חתיכות, ויוצרים מהן כדורים באמצעות קיפול הקצוות פנימה (כפי שניתן לראות בסרטון הוידאו המצורף). מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה, מכסים במגבת, ומתפיחים שוב כ-45 דקות.
  • 4. מקמחים משטח עבודה, ומשטחים כל כדור למעין פיתה עבה. מניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים כ- 10-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 5. מכניסים את הפיתות לתנור, ואופים 7-8 דקות. מגישים חם למרכז השולחן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully