פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      סיר קציצות בראס אל חנות

      לכל משפחה יש את סיר הקציצות הקבוע שלה לשבת, והפעם יוסי שטרית מציג את הגרסה האישית שלו: קציצות ראס אל חנות עם סלרי ושום שמשודכות לגרגרי חומוס נימוחים וטעימים

      5 מדרגים / 2.5 כוכבים

      מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

      מצרכים

      • 4-6 סועדים
      • לרוטב:
      • 1 כוס גרגירי חומוס יבש
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל פרוס לחצאי טבעות
      • 1 לימון פרוס לחצאי טבעות
      • מיץ מ-1/2 לימון
      • 1/2 כף סוכר חום
      • 10 שיני שום
      • 6-7 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
      • 1 ליטר ציר עוף (או מים)
      • 1/2 כף כורכום
      • קורט מלח
      • עלי סלרי מ 2-3 גבעולים
      • לקציצות:
      • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
      • 1 בצל
      • צרור כוסברה קצוצה
      • 2 כפיות ראס אל חנות
      • להגשה:
      • 2 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את גרגרי החומוס למשך 24 שעות בתוך כלי עם שפע מים (ניתן מדי פעם להחליף את המים). לאחר ההשרייה, מבשלים כשעה וחצי עד לריכוך הגרגרים. מומלץ לקלף את הגרגרים (משפשפים בין 2 מגבות). מניחים בצד.
      • 2. הכנת הקציצות: מגרדים את הבצל הלבן בפומפייה, וסוחטים החוצה את הנוזלים (יוסי שטרית: הנוזלים של הבצל עלולים לתת טעם חמצמץ לתבשיל, ולכן מומלץ להיפטר מהם).
      • 3. בקערה, מעבירים את כל המצרכים (בשר בקר, בצל מגורד, כוסברה קצוצה), מתבלים בראס אל חנות ולשים היטב. קורצים עיגולים שווים בגודלם (על מנת שהבישול יהיה אחיד), פוחסים אותם מעט ומניחים בצד בצלחת.
      • 4. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח, שמים את שמן הזית, הבצל, הלימון, מיץ הלימון, הסוכר, שיני השום והארטישוק הירושלמי. מוזגים פנימה את ציר העוף (אפשר גם מים) עד לכיסוי כל הירקות. מתבלים בכורכום ומלח, ומוסיפים את עלי הסלרי. מניחים בתוך הסיר את הקציצות, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-25 דקות.
      • 5. לאחר מכן, מוסיפים את גרגרי החומוס הקלופים, סוגרים חזרה את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה. לפני ההגשה, מפזרים את הסלרי הקצוץ.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -