קציצות בקר ברוטב עגבניות
סוד הקציצות הללו הוא בקוסקוס, שמעניק לכדורי הבשר אווריריות ונימוחות. אורלי פלאי מכינה מנה מהירה ברוטב עגבניות, ג'ינג'ר וחלב קוקוס על מצע אורז לבן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות
- לקציצות:
- 1/2 קילו בקר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- 1 כפית ג'ינג'ר
- 4 כפות כוסברה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קוסקוס דק מוכן
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 2 שיני שום
- 1 כפית ג'ינג'ר
- 1 צ'ילי אדום
- 5 עגבניות
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- עלי בזיליקום
- להגשה:
- אורז לבן
אופן ההכנה
- 1. קוצצים בצל, ג'ינג'ר, וכוסברה.
- 2. מערבבים את התערובת הקצוצה בקערה עם בשר טחון, ביצה וקוסקוס. מתבלים במלח ופלפל. לשים בידיים לחיבור בין המרכיבים.
- 3. מחממים סיר עם שמן ומטגנים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי עד שעולה ריח. חותכים עגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר יחד עם תבלינים ומבשלים בבעבוע עדין.
- 4. מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים ומוסיפים את הקציצות. מבשלים 20 דקות עם מכסה. מוסיפים בזיליקום ומגישים על אורז לבן.