פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת ליים -פיסטוק בחושה

      עוגת ליים ופיסטוקים, עם מעט שמן זית לחיזוק הטעמים הרעננים. קלה להכנה, לא מתוקה מדי ומושלמת ליד תה צמחים חם או קר

      4 מדרגים / 3.26 כוכבים

      עוגה בחושה פיסטוק ליים (ספק 500 , נמרוד סונדרס)
      עוגה בחושה פיסטוק ליים (ספק 500 , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עוגה נפלאה וירקרקה, קלה להכנה, במתיקות מעודנת. אל תיבהלו מכמות הביצים ומהבלילה הנוזלית, זה מה שיתן לעוגה את האווריריות הממכרת שלה.
      • המתכון מתאים לשלוש תבניות אינגליש קייק/12 מאפינס/עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ.
      • מצרכים:
      • להקצפה
      • 8 ביצים M
      • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
      • החומרים היבשים
      • 280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
      • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
      • 1/4 כפית מלח
      • 100 גר פיסטוק טחון (קלוף לא קלוי - 1 כוס)
      • לבלילה הרטובה
      • 1/2 כוס שמן זית (100 גרם)
      • 1/2 כוס שמן קנולה (100 גר)
      • מיץ מ-3 לימוני ליים (100 גרם)
      • קליפה מגורדת מ-3 לימוני ליים
      • 1 כפית תמצית וניל טהור
      • 2 כפות מחית פיסטוק (30 גרם)
      • לפיזור מעל העוגה:
      • מעט פיסטוק טחון (קלוף לא קלוי)
      • לסירופ (לאחר האפיה):
      • מיץ מ-2 לימוני ליים (60 גרם)
      • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את מיץ הליים והסוכר, נותנים לו לבעבע כשלוש דקות ומכבים. מקררים את הסירופ המוכן עד למועד בו העוגה יוצאת מהתנור.
      • 2. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, חצי כוס סוכר, מלח ופיסטוקים טחונים.
      • 3. בקערה אחרת מערבבים היטב את שני סוגי השמן, מיץ וקליפת ליים, תמצית וניל ומחית פיסטוק.
      • 4. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם חצי כוס סוכר כחמש דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
      • 5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השמן, ליים ומחית פיסטוק. מערבבים כדקה ועוצרים.
      • 6. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בלקקן רק עד להטמעת הקמח. הבלילה שמתקבלת נוזלית למדי ומלאה בבועות.
      • 7. מעבירים לתבניות, מפזרים פיסטוקים טחונים ואופים 30-40 דקות, עד שפני העוגה זהובים וקיסם עץ במרכז העוגה יצא עם פירורים לחים עליו. משקים את העוגה בסירופ המקורר ומצננים אותה לפני פריסה והגשה.
      • ניתן לשמור את העוגה מכוסה כיומיים מחוץ למקרר או להקפיא כשהיא עטופה בניילון נצמד ולהפשיר לילה במקרר.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -