- 1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את מיץ הליים והסוכר, נותנים לו לבעבע כשלוש דקות ומכבים. מקררים את הסירופ המוכן עד למועד בו העוגה יוצאת מהתנור.
-
-
- 2. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, חצי כוס סוכר, מלח ופיסטוקים טחונים.
-
- 3. בקערה אחרת מערבבים היטב את שני סוגי השמן, מיץ וקליפת ליים, תמצית וניל ומחית פיסטוק.
-
- 4. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם חצי כוס סוכר כחמש דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
-
- 5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השמן, ליים ומחית פיסטוק. מערבבים כדקה ועוצרים.
-
- 6. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בלקקן רק עד להטמעת הקמח. הבלילה שמתקבלת נוזלית למדי ומלאה בבועות.
-
- 7. מעבירים לתבניות, מפזרים פיסטוקים טחונים ואופים 30-40 דקות, עד שפני העוגה זהובים וקיסם עץ במרכז העוגה יצא עם פירורים לחים עליו. משקים את העוגה בסירופ המקורר ומצננים אותה לפני פריסה והגשה.
-
- ניתן לשמור את העוגה מכוסה כיומיים מחוץ למקרר או להקפיא כשהיא עטופה בניילון נצמד ולהפשיר לילה במקרר.