וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת ליים -פיסטוק בחושה

עוגת ליים ופיסטוקים, עם מעט שמן זית לחיזוק הטעמים הרעננים. קלה להכנה, לא מתוקה מדי ומושלמת ליד תה צמחים חם או קר

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגה בחושה פיסטוק ליים. נמרוד סונדרס, ספק 500
עוגה בחושה פיסטוק ליים/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עוגה נפלאה וירקרקה, קלה להכנה, במתיקות מעודנת. אל תיבהלו מכמות הביצים ומהבלילה הנוזלית, זה מה שיתן לעוגה את האווריריות הממכרת שלה.
  • המתכון מתאים לשלוש תבניות אינגליש קייק/12 מאפינס/עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  • מצרכים:
  • להקצפה
  • 8 ביצים M
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • החומרים היבשים
  • 280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גר פיסטוק טחון (קלוף לא קלוי - 1 כוס)
  • לבלילה הרטובה
  • 1/2 כוס שמן זית (100 גרם)
  • 1/2 כוס שמן קנולה (100 גר)
  • מיץ מ-3 לימוני ליים (100 גרם)
  • קליפה מגורדת מ-3 לימוני ליים
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • 2 כפות מחית פיסטוק (30 גרם)
  • לפיזור מעל העוגה:
  • מעט פיסטוק טחון (קלוף לא קלוי)
  • לסירופ (לאחר האפיה):
  • מיץ מ-2 לימוני ליים (60 גרם)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את מיץ הליים והסוכר, נותנים לו לבעבע כשלוש דקות ומכבים. מקררים את הסירופ המוכן עד למועד בו העוגה יוצאת מהתנור.
  • 2. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, חצי כוס סוכר, מלח ופיסטוקים טחונים.
  • 3. בקערה אחרת מערבבים היטב את שני סוגי השמן, מיץ וקליפת ליים, תמצית וניל ומחית פיסטוק.
  • 4. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם חצי כוס סוכר כחמש דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  • 5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השמן, ליים ומחית פיסטוק. מערבבים כדקה ועוצרים.
  • 6. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בלקקן רק עד להטמעת הקמח. הבלילה שמתקבלת נוזלית למדי ומלאה בבועות.
  • 7. מעבירים לתבניות, מפזרים פיסטוקים טחונים ואופים 30-40 דקות, עד שפני העוגה זהובים וקיסם עץ במרכז העוגה יצא עם פירורים לחים עליו. משקים את העוגה בסירופ המקורר ומצננים אותה לפני פריסה והגשה.
  • ניתן לשמור את העוגה מכוסה כיומיים מחוץ למקרר או להקפיא כשהיא עטופה בניילון נצמד ולהפשיר לילה במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully