פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בטטה קסביה עם תרד טורקי וזיתים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בטטה קסביה של מסעדת קלארו (דרור עינב)
      בטטה קסביה של מסעדת קלארו (דרור עינב)

      מצרכים

      • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
      • צרור תרד טורקי
      • 2 כפות זיתים שחורים מגולענים
      • מיץ לימון
      • שמן זית
      • 1/2 כוס מים

      אופן ההכנה

      • 1. את הארטישוק הירושלמי ניתן לקלף או להשאיר עם הקליפה ולנקות היטב עם כרית קרצוף, על מנת להיפטר מכל שאריות החול.
      • 2. מניחים את הארטישוק הירשולמי בתבנית מרופדת נייר אפייה, משמנים בשמן זית ומוסיפים מעט מים בתחתית התבנית. זורים מעט מלח ומכסים בנייר כסף. אופים בתנור חומם מראש ל-180 מעלות כשעה עד לריכוך, אך שלא יהיה רך מידי.
      • 3. מוצאים את ההתבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומניחים מעל הארטישוק הירושלמי את התרד הטורקי והזיתים. מכניסים בחזרה לתנור הכבוי לכמה דקות עד לריכוך עלי התרד.
      • 4. מקררים בטמפ' החדר ומעבירים לקערת ערבוב. מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -