- 1. את הארטישוק הירושלמי ניתן לקלף או להשאיר עם הקליפה ולנקות היטב עם כרית קרצוף, על מנת להיפטר מכל שאריות החול.
-
- 2. מניחים את הארטישוק הירשולמי בתבנית מרופדת נייר אפייה, משמנים בשמן זית ומוסיפים מעט מים בתחתית התבנית. זורים מעט מלח ומכסים בנייר כסף. אופים בתנור חומם מראש ל-180 מעלות כשעה עד לריכוך, אך שלא יהיה רך מידי.
-
- 3. מוצאים את ההתבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומניחים מעל הארטישוק הירושלמי את התרד הטורקי והזיתים. מכניסים בחזרה לתנור הכבוי לכמה דקות עד לריכוך עלי התרד.
-
- 4. מקררים בטמפ' החדר ומעבירים לקערת ערבוב. מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח ומגישים.