בטטה קסביה עם תרד טורקי וזיתים

מתכון מאת: רן שמואלי ועומר אבישר למסעדת קלארו, מערכת וואלה!
בטטה קסביה של מסעדת קלארו

מצרכים

  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • צרור תרד טורקי
  • 2 כפות זיתים שחורים מגולענים
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. את הארטישוק הירושלמי ניתן לקלף או להשאיר עם הקליפה ולנקות היטב עם כרית קרצוף, על מנת להיפטר מכל שאריות החול.
  • 2. מניחים את הארטישוק הירשולמי בתבנית מרופדת נייר אפייה, משמנים בשמן זית ומוסיפים מעט מים בתחתית התבנית. זורים מעט מלח ומכסים בנייר כסף. אופים בתנור חומם מראש ל-180 מעלות כשעה עד לריכוך, אך שלא יהיה רך מידי.
  • 3. מוצאים את ההתבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומניחים מעל הארטישוק הירושלמי את התרד הטורקי והזיתים. מכניסים בחזרה לתנור הכבוי לכמה דקות עד לריכוך עלי התרד.
  • 4. מקררים בטמפ' החדר ומעבירים לקערת ערבוב. מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully