מתכונים חמים

קרפ סוזט עם רוטב קרמל תפוזים

השילוב של קרמל עם תפוז יוצרים קינוח ברמה של מסעדה - שקל להכין בבית

מתכון מאת: עמה שטרנליכט ואיתן ונונו, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 5 יחידות

  • 5 סועדים

קרפ סוזט של החלוצים 3

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבלילה

    • 3 כפותשמנת מתוקה
    • ½ כוסחלב
    • ½ כוסקמח תופח (70 גרם)
    • 2 כפותסוכר חום
    • גרדת לימון מחצי לימון
    • קורטמלח
  • לטיגון

    • מעטחלב לפי הצורך
    • שמן קנולה
  • לקרמל תפוז

    • ½3 כפותברנדי (40 מ"ל)
    • 2 כפותסוכר חום
    • 1 כפיתחמאה
    • גרידת תפוז (עם זסטר או לקלף את החלק הכתום בלבד של הקליפה בעזרת קולפן ולקצוץ לרצועות דקות)
  • להגשה

    • גלידת וניל או קרם מסקרפונה (מסקרפונה מעורבבת עם שמנת מתוקה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים קרפ סוזט?

  • 1מערבבים את כל חומרי הבלילה עד ליצירת תערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד ונותנים לה לנוח במקרר לפחות חצי שעה.
  • 2בינתיים חולטים את גרידת התפוז במים רותחים כדי לרכך אותה ולהוציא לה את המרירות. אפשר לחלוט פעמיים-שלוש.
  • 3פותחים את הבלילה שמעט התמצקה עם מעט חלב ומערבבים. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית עד נמוכה. מורחים מעט שמן ושופכים בכל פעם מצקת למחבת. אחרי 2 דקות הופכים בזהירות ומקפלים ל-4. מניחים את הקרפים המקופלים על צלחת.
  • 4שופכים את הברנדי למחבת ומבעירים (בעזרת מצת. אחרי 10 שניות האש תכבה), מוסיפים את הסוכר, כפית החמאה וקליפות התפוז החלוטות עד לקבלת רוטב קרמלי מעט סמיך
  • 5מסירים מהאש ושופכים את הרוטב מעל הקרפים. מגישים עם גלידת וניל או קרם מסקרפונה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully