פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרפ סוזט עם רוטב קרמל תפוזים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קרפ סוזט של החלוצים 3 (נמרוד סונדרס)
      קרפ סוזט של החלוצים 3 (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • מצרכים ל-4-5 קרפים:
      • לבלילה:
      • 3 כפות שמנת מתוקה
      • 1/2 כוס חלב (90 מ"ל)
      • 1/2 כוס קמח תופח (70 גרם)
      • 2 כפות סוכר חום
      • גרידה מ- 1/2 לימון
      • קורט מלח
      • לטיגון:
      • מעט חלב (לפי הצורך)
      • שמן קנולה לטיגון
      • לקרמל תפוז:
      • 1/2 3 כפות ברנדי (40 מ"ל)
      • 2 כפות סוכר חום
      • כפית חמאה
      • גרידת תפוז (עם זסטר או לקלף את החלק הכתום בלבד של הקליפה בעזרת קולפן ולקצוץ לרצועות דקות)
      • להגשה:
      • גלידת וניל
      • או קרם מסקרפונה (מסקרפונה מעורבבת עם שמנת מתוקה)

      אופן ההכנה

      • . מערבבים את כל חומרי הבלילה עד ליצירת תערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד ונותנים לה לנוח במקרר לפחות חצי שעה.
      • 2. בינתיים חולטים את גרידת התפוז במים רותחים כדי לרכך אותה ולהוציא לה את המרירות. אפשר לחלוט פעמיים-שלוש.
      • 3. פותחים את הבלילה שמעט התמצקה עם מעט חלב ומערבבים. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית עד נמוכה. מורחים מעט שמן ושופכים בכל פעם מצקת למחבת. אחרי 2 דקות הופכים בזהירות ומקפלים ל-4. מניחים את הקרפים המקופלים על צלחת.
      • 4. שופכים את הברנדי למחבת ומבעירים (בעזרת מצת. אחרי 10 שניות האש תכבה), מוסיפים את הסוכר, כפית החמאה וקליפות התפוז החלוטות עד לקבלת רוטב קרמלי מעט סמיך.
      • 5. מסירים מהאש ושופכים את הרוטב מעל הקרפים. מגישים עם גלידת וניל או קרם מסקרפונה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -