קרפ סוזט עם רוטב קרמל תפוזים
השילוב של קרמל עם תפוז יוצרים קינוח ברמה של מסעדה - שקל להכין בבית
קרפ סוזט של החלוצים 3 (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
לבלילה
- 3 כפותשמנת מתוקה
- ½ כוסחלב
- ½ כוסקמח תופח (70 גרם)
- 2 כפותסוכר חום
- גרדת לימון מחצי לימון
- קורטמלח
לטיגון
- מעטחלב לפי הצורך
- שמן קנולה
לקרמל תפוז
- ½3 כפותברנדי (40 מ"ל)
- 2 כפותסוכר חום
- 1 כפיתחמאה
- גרידת תפוז (עם זסטר או לקלף את החלק הכתום בלבד של הקליפה בעזרת קולפן ולקצוץ לרצועות דקות)
להגשה
- גלידת וניל או קרם מסקרפונה (מסקרפונה מעורבבת עם שמנת מתוקה)
איך מכינים קרפ סוזט?
- 1מערבבים את כל חומרי הבלילה עד ליצירת תערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד ונותנים לה לנוח במקרר לפחות חצי שעה.
- 2בינתיים חולטים את גרידת התפוז במים רותחים כדי לרכך אותה ולהוציא לה את המרירות. אפשר לחלוט פעמיים-שלוש.
- 3פותחים את הבלילה שמעט התמצקה עם מעט חלב ומערבבים. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית עד נמוכה. מורחים מעט שמן ושופכים בכל פעם מצקת למחבת. אחרי 2 דקות הופכים בזהירות ומקפלים ל-4. מניחים את הקרפים המקופלים על צלחת.
- 4שופכים את הברנדי למחבת ומבעירים (בעזרת מצת. אחרי 10 שניות האש תכבה), מוסיפים את הסוכר, כפית החמאה וקליפות התפוז החלוטות עד לקבלת רוטב קרמלי מעט סמיך
- 5מסירים מהאש ושופכים את הרוטב מעל הקרפים. מגישים עם גלידת וניל או קרם מסקרפונה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה