וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפ סוזט עם רוטב קרמל תפוזים

השילוב של קרמל עם תפוז יוצרים קינוח ברמה של מסעדה - שקל להכין בבית

מתכון מאת: עמה שטרנליכט ואיתן ונונו, מערכת וואלה

10 דקות סה"כ,קל להכנה,5 יחידות,5 סועדים
קרפ סוזט של החלוצים 3. נמרוד סונדרס
קרפ סוזט של החלוצים 3

מצרכים למתכון

  • לבלילה

    • 3כפותשמנת מתוקה
    • ½כוסחלב
    • ½כוסקמח תופח (70 גרם)
    • 2כפותסוכר חום
    • גרדת לימון מחצי לימון
    • קורטמלח
  • לטיגון

    • מעטחלב לפי הצורך
    • שמן קנולה
  • לקרמל תפוז

    • ½3 כפותברנדי (40 מ"ל)
    • 2כפותסוכר חום
    • 1כפיתחמאה
    • גרידת תפוז (עם זסטר או לקלף את החלק הכתום בלבד של הקליפה בעזרת קולפן ולקצוץ לרצועות דקות)
  • להגשה

    • גלידת וניל או קרם מסקרפונה (מסקרפונה מעורבבת עם שמנת מתוקה)

אופן ההכנה

איך מכינים קרפ סוזט?

  • 1
    מערבבים את כל חומרי הבלילה עד ליצירת תערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד ונותנים לה לנוח במקרר לפחות חצי שעה.
  • 2
    בינתיים חולטים את גרידת התפוז במים רותחים כדי לרכך אותה ולהוציא לה את המרירות. אפשר לחלוט פעמיים-שלוש.
  • 3
    פותחים את הבלילה שמעט התמצקה עם מעט חלב ומערבבים. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית עד נמוכה. מורחים מעט שמן ושופכים בכל פעם מצקת למחבת. אחרי 2 דקות הופכים בזהירות ומקפלים ל-4. מניחים את הקרפים המקופלים על צלחת.
  • 4
    שופכים את הברנדי למחבת ומבעירים (בעזרת מצת. אחרי 10 שניות האש תכבה), מוסיפים את הסוכר, כפית החמאה וקליפות התפוז החלוטות עד לקבלת רוטב קרמלי מעט סמיך
  • 5
    מסירים מהאש ושופכים את הרוטב מעל הקרפים. מגישים עם גלידת וניל או קרם מסקרפונה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully