פתיתים ברוטב אדום
פתיתים זה החיים, במיוחד כשמבשלים אותם בתוך רוטב אדום ועסיסי של מטבוחה, פלפלים ופפריקה שהופך אותם למעדן ממכר
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- עבור 5 מנות
- שמן זית, לטיגון
- 1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
- 3-4 שיני שום פרוסות דק
- 1 חבילה פתיתים
- 3-4 כפות מטבוחה מוכנה
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- להגשה:
- גבינת פרמזן מגוררת (אפשרי)
- פטרוזיליה קצוצה
- 1. בסיר בגודל בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים מעל להבה בינונית 3-4 דקות עד לריכוך קל של הירקות.
- 2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם אגב ערבוב כ-2 דקות, עד שהם מפיצים ריח קלוי.
- 3. מוסיפים את המטבוחה המוכנה ומערבבים היטב.
- 4. מוסיפים את המים והפפריקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- 5. מבשלים את הפתיתים כ- 5 דקות מעל להבה בינונית ומערבבים מידי פעם (זה נותן להם מרקם קרמי יותר). מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 8 דקות נוספות, עד שהפתיתים ספגו את כל הנוזלים והתבשלו. אם צריך מוסיפים מעט מים.
- 6. משהים 5 דקות, בוחשים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל ופטרוזיליה קצוצה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה