וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פתיתים ברוטב אדום

פתיתים זה החיים, במיוחד כשמבשלים אותם בתוך רוטב אדום ועסיסי של מטבוחה, פלפלים ופפריקה שהופך אותם למעדן ממכר

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • עבור 5 מנות
  • שמן זית, לטיגון
  • 1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
  • 3-4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 חבילה פתיתים
  • 3-4 כפות מטבוחה מוכנה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • להגשה:
  • גבינת פרמזן מגוררת (אפשרי)
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר בגודל בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים מעל להבה בינונית 3-4 דקות עד לריכוך קל של הירקות.
  • 2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם אגב ערבוב כ-2 דקות, עד שהם מפיצים ריח קלוי.
  • 3. מוסיפים את המטבוחה המוכנה ומערבבים היטב.
  • 4. מוסיפים את המים והפפריקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 5. מבשלים את הפתיתים כ- 5 דקות מעל להבה בינונית ומערבבים מידי פעם (זה נותן להם מרקם קרמי יותר). מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 8 דקות נוספות, עד שהפתיתים ספגו את כל הנוזלים והתבשלו. אם צריך מוסיפים מעט מים.
  • 6. משהים 5 דקות, בוחשים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל ופטרוזיליה קצוצה.
  • חמין פתיתים

  • פשטידת פתיתים ואנטיפסטי

  • פלאפל כדורי כוח

  • צ'יפס 50:50 בטטה ותפוחי אדמה של ויטרינה

  • תפוחי אדמה קראנצ'יים

  • קדירת ירקות ופריקי טבעונית

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • ארטישוק ירושלמי בתנור

  • טחינת דלעת כתומה

  • שעועית בתנור בעגבניות ואורגנו

  • סופגניות יווניות

  • קרם פולנטה ועגבניות לחות

  • פתיתים קלאסיים עם בצל מטוגן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully