פתיתים ברוטב אדום

פתיתים זה החיים, במיוחד כשמבשלים אותם בתוך רוטב אדום ועסיסי של מטבוחה, פלפלים ופפריקה שהופך אותם למעדן ממכר

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • עבור 5 מנות
  • שמן זית, לטיגון
  • 1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
  • 3-4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 חבילה פתיתים
  • 3-4 כפות מטבוחה מוכנה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • להגשה:
  • גבינת פרמזן מגוררת (אפשרי)
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר בגודל בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים מעל להבה בינונית 3-4 דקות עד לריכוך קל של הירקות.
  • 2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם אגב ערבוב כ-2 דקות, עד שהם מפיצים ריח קלוי.
  • 3. מוסיפים את המטבוחה המוכנה ומערבבים היטב.
  • 4. מוסיפים את המים והפפריקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 5. מבשלים את הפתיתים כ- 5 דקות מעל להבה בינונית ומערבבים מידי פעם (זה נותן להם מרקם קרמי יותר). מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 8 דקות נוספות, עד שהפתיתים ספגו את כל הנוזלים והתבשלו. אם צריך מוסיפים מעט מים.
  • 6. משהים 5 דקות, בוחשים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל ופטרוזיליה קצוצה.
  • חמין פתיתים

  • פשטידת פתיתים ואנטיפסטי

  • פולנטה פריכה בקרם קשיו

  • סינייה ירקות צלויים

  • כרשה צלויה במחבת

  • תפוחי אדמה ופטריות בחמאת בירה של עז תלם

  • כרובית אפויה עם טחינה ספייסית

  • דלורית ממולאת כל טוב

  • סלט אטריות רענן

  • סלט כרובית צלויה ושעועית מש

  • ניוקי קראנץ'

  • מג׳דרה קוסקוס ועדשים שחורות

  • כרוב צלוי בשלמותו

  • תפוחי אדמה בזעתר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully