פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין פתיתים

      אורלי פלאי ברונשטיין עושה את הטוויסט שלה על החמין העשוי מקרוני, של העדה הספרדית-ירושלמית, בדמות קדרה חורפית שחומה ומתקתקה עם עוף, גזר ופתיתים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חמין פתיתים ורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      חמין פתיתים ורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 4 כרעי עוף חצויים
      • 3 כפות שמן
      • חבילת פתיתים
      • 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
      • 2 גזרים חתוכים גס
      • 3 שיני שום פרוסות
      • 1 כף ראס אל חנות (או בהרט)
      • 1 כף פפריקה מתוקה
      • 1 כף דואה (תערובת תיבול מצרית, לא חובה)
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 3 כפות סילאן
      • 2 כוסות מרק או מים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
      • 2. מבשלים פתיתים בסיר עם שפע מים רותחים במשך 5 דקות לריכוך, מסננים.
      • 3. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עוד 5 דקות להשחמה. מוסיפים גזר, שום ופתיתים, מתבלים ויוצקים סילאן ומרק או מים.
      • 4. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לתנור וממשיכים את הבישול עוד שעתיים בחום בינוני 160 מעלות או 4 שעות ב-120 מעלות. צריך לוודא שלא חסרים נוזלים ושהקדרה משחימה אבל לא מתייבשת.

      עוד מתכוני תבשילי קדרה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -