חמין פתיתים
אורלי פלאי ברונשטיין עושה את הטוויסט שלה על החמין העשוי מקרוני, של העדה הספרדית-ירושלמית, בדמות קדרה חורפית שחומה ומתקתקה עם עוף, גזר ופתיתים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 כרעי עוף חצויים
- 3 כפות שמן
- חבילת פתיתים
- 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
- 2 גזרים חתוכים גס
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כף ראס אל חנות (או בהרט)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף דואה (תערובת תיבול מצרית, לא חובה)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 כפות סילאן
- 2 כוסות מרק או מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- 2. מבשלים פתיתים בסיר עם שפע מים רותחים במשך 5 דקות לריכוך, מסננים.
- 3. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עוד 5 דקות להשחמה. מוסיפים גזר, שום ופתיתים, מתבלים ויוצקים סילאן ומרק או מים.
- 4. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לתנור וממשיכים את הבישול עוד שעתיים בחום בינוני 160 מעלות או 4 שעות ב-120 מעלות. צריך לוודא שלא חסרים נוזלים ושהקדרה משחימה אבל לא מתייבשת.