וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין פתיתים

אורלי פלאי ברונשטיין עושה את הטוויסט שלה על החמין העשוי מקרוני, של העדה הספרדית-ירושלמית, בדמות קדרה חורפית שחומה ומתקתקה עם עוף, גזר ופתיתים.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

חמין פתיתים ורלי פלאי. נמרוד סונדרס
חמין פתיתים ורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 כרעי עוף חצויים
  • 3 כפות שמן
  • חבילת פתיתים
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כף ראס אל חנות (או בהרט)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף דואה (תערובת תיבול מצרית, לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כוסות מרק או מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. מבשלים פתיתים בסיר עם שפע מים רותחים במשך 5 דקות לריכוך, מסננים.
  • 3. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עוד 5 דקות להשחמה. מוסיפים גזר, שום ופתיתים, מתבלים ויוצקים סילאן ומרק או מים.
  • 4. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לתנור וממשיכים את הבישול עוד שעתיים בחום בינוני 160 מעלות או 4 שעות ב-120 מעלות. צריך לוודא שלא חסרים נוזלים ושהקדרה משחימה אבל לא מתייבשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully