וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות בעלי מנגולד ורימונים

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה

קציצות ברוטב מנגולד ורימונים לראש השנה. נמרוד סונדרס
קציצות ברוטב מנגולד ורימונים לראש השנה

מצרכים למתכון

  • -5 מנות
  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר טחון
  • ביצה גדולה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ היטב
  • עלים מ-1/2 צרור נענע, קצוצים דק
  • 3 פרוסות לחם (עדיף חלה) מושרות במים וסחוטות
  • כף שום כתוש (3 שיניים כתושות)
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון (רשות, אפשר גם תבלינים אחרים שאוהבים)
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן, לטיגון הקציצות
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 צרורות עלי מנגולד יפים, שטופים היטב וחתוכים לרצועות (החלק הירוק והלבן יחדיו)
  • 1 כוס מיץ רימונים (אפשר לקנות בקבוק, בדוכן מיצים או לסחוט בעצמם)
  • 4-5 כפות רכז רימונים
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף גדושה סוכר חום
  • מלח פלפל שחור
  • להגשה:
  • גרגרי רימון מרימון טרי אחד

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים עם הקציצות: שמים בקערה את כל המצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים את התערובת כ-2-3 דקות.
  • לוקחים כף נדיבה מהתערובת ומגלגלים עם הידיים לכדור. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש. חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון.
  • 2. מטגנים את הקציצות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה (עושים זאת ב-2 נגלות). מוציאים ומניחים בצד להתקרר.
  • 3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את כל המנגולד ומטגנים תוך ערבוב 5-6 דקות, עד שהוא מתכווץ. מוסיפים את רכז הרימונים, מיץ הרימונים ואת המים. מביאים לרתיחה, מתבלים בסוכר, מלח ופלפל ומוסיפים פנימה את הקציצות המטוגנות. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות עד שעה או עד שהקציצות מתבשלות לחלוטין ונהיות רכות ונימוחות. טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מלח וסוכר לפי הטעם.
  • 5. מוסיפים את גרגרי הרימון לסיר או מפזרים מעל המנות ומגישים יחד עם אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully