- 1. מתחילים עם הקציצות: שמים בקערה את כל המצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים את התערובת כ-2-3 דקות.
- לוקחים כף נדיבה מהתערובת ומגלגלים עם הידיים לכדור. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש. חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון.
-
- 2. מטגנים את הקציצות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה (עושים זאת ב-2 נגלות). מוציאים ומניחים בצד להתקרר.
-
- 3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את כל המנגולד ומטגנים תוך ערבוב 5-6 דקות, עד שהוא מתכווץ. מוסיפים את רכז הרימונים, מיץ הרימונים ואת המים. מביאים לרתיחה, מתבלים בסוכר, מלח ופלפל ומוסיפים פנימה את הקציצות המטוגנות. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות עד שעה או עד שהקציצות מתבשלות לחלוטין ונהיות רכות ונימוחות. טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מלח וסוכר לפי הטעם.
-
- 5. מוסיפים את גרגרי הרימון לסיר או מפזרים מעל המנות ומגישים יחד עם אורז.