לביבות ספגטי ממכרות

לביבות ספירלה פריכות מספגטי, הן מנה איטלקית מוכרת שנקראת frittelle di spaghetti או טוגני ספגטי בתרגום חופשי. למי שנמנע מטיגון, ניתן להניח את הלביבות על תבנית משומנת, לזלף שמן זית מעל ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10-13 דקות או עד הזהבה

מתכון מאת: עז תלם בשיתוף ברילה, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 15 לביבות
  • 1/2 חבילת ספגטי מספר 7
  • 3 ביצים (גודל M)
  • 100 גרם (או חופן נדיב) אפונה קפואה, מופשרת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן זית, לטיגון רדוד
  • להגשה:
  • רוטב עגבניות חריף מוכן

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ונותנים לפסטה להתקרר.
  • 2. מערבבים את הפסטה עם הביצים, האפונה והפרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת, לוקחים מהפסטה עם מזלג, מניחים על כף ומסובבים. מניחים בעדינות את תלולית הפסטה במחבת ומשטחים מעט וממשיכים עם שאר הפסטה. אם רואים שהאפונה לא 'נתפסה' עם הפסטה, מניחים כמה אפונים מהתערובת מעל הלביבות שבמחבת.
  • 4. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג וחוזרים על הפעולות עם שאר תערובת הלביבות. מגישים את הלביבות עם הרוטב המוכן.
  • צ'לנטני אפוי עם גבינה ועגבניות

  • מאפה לזניה קצת אחר

  • מאפה פסטה בצ'יק צ'ק

  • קציצות פרגית בסלרי

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

  • קציצות ברוטב מטבוחה

  • מק אנד צ'יז עם טונה

  • עג'ה - לביבות ירק

  • קציצות טונה של אוולין חיימוביץ'

  • בֱּלִיחַת -קציצות בשר מצריות

  • מקלובה קציצות ואורז

  • פסטה עגבניות בסיר אחד

  • כדורי בשר ופסטה בסיר אחד

  • סלט פסטה, ירקות קלויים וטונה בשמן זית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully