לביבות ספגטי ממכרות
לביבות ספירלה פריכות מספגטי, הן מנה איטלקית מוכרת שנקראת frittelle di spaghetti או טוגני ספגטי בתרגום חופשי. למי שנמנע מטיגון, ניתן להניח את הלביבות על תבנית משומנת, לזלף שמן זית מעל ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10-13 דקות או עד הזהבה
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- 15 לביבות
- 1/2 חבילת ספגטי מספר 7
- 3 ביצים (גודל M)
- 100 גרם (או חופן נדיב) אפונה קפואה, מופשרת
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן זית, לטיגון רדוד
- להגשה:
- רוטב עגבניות חריף מוכן
- 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ונותנים לפסטה להתקרר.
- 2. מערבבים את הפסטה עם הביצים, האפונה והפרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת, לוקחים מהפסטה עם מזלג, מניחים על כף ומסובבים. מניחים בעדינות את תלולית הפסטה במחבת ומשטחים מעט וממשיכים עם שאר הפסטה. אם רואים שהאפונה לא 'נתפסה' עם הפסטה, מניחים כמה אפונים מהתערובת מעל הלביבות שבמחבת.
- 4. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג וחוזרים על הפעולות עם שאר תערובת הלביבות. מגישים את הלביבות עם הרוטב המוכן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה