נושאים חמים

מאפה סולת וגבינת צאן

על קינוח מאמונייה שמעתם? השף עומר עילואן ממסעדת עלה גפן חושף את המתכון שלו לקינוח סולת וגבינת צאן מהמטבח הערבי, שהוא בן יותר מ-1000 שנה

מנות במסעדת עלה הגפן (דרור עינב)
מנות במסעדת עלה הגפן (דרור עינב)

מצרכים

  • לתבנית או כלי שטוח בקוטר 22 ס"מ
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 כוסות מים
  • 1 כוס סולת
  • 3 כפות חמאה מזוקקת (מסמנה)
  • להגשה:
  • 100 גרם גבינת עכאווי (גבינה מחלב צאן או פטה כבשים או מוצרלה)
  • 50 גרם פיסטוקים טחונים
  • 50 גרם שקדים פרוסים וקלויים

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את המים והסוכר בסיר על האש עד לקבלת סירופ סמיך.
  • 2. בסיר אחר קולים את הסולת בחמאה עד לקבלת גוון זהוב.
  • 3. מוסיפים את הסירופ לתוך סיר הסולת ומבשלים יחד על אש נמוכה כ- 15 דקות.
  • 4. מוזגים את תערובת הסולת והסירופ לכלי או תבנית הגשה ומצננים למשך הלילה.
  • 5. ההגשה: מפזרים למעלה את הגבינה ומקשטים בפיסטוקים, ושקדים. אם משתמשים בפטה כבשים או מוצרלה מומלץ להכניס לתנור לאחר הוספת הגבינה למשך 10 דקות על חום של 150 מעלות ורק אז להגיש.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת