מאפה סולת וגבינת צאן
על קינוח מאמונייה שמעתם? השף עומר עילואן ממסעדת עלה גפן חושף את המתכון לקינוח סולת וגבינת צאן מהמטבח הערבי, שהוא בן יותר מ-1000 שנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית או כלי שטוח בקוטר 22 ס"מ
- 2 כוסות סוכר
- 4 כוסות מים
- 1 כוס סולת
- 3 כפות חמאה מזוקקת (מסמנה)
- להגשה:
- 100 גרם גבינת עכאווי (גבינה מחלב צאן או פטה כבשים או מוצרלה)
- 50 גרם פיסטוקים טחונים
- 50 גרם שקדים פרוסים וקלויים
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את המים והסוכר בסיר על האש עד לקבלת סירופ סמיך.
- 2. בסיר אחר קולים את הסולת בחמאה עד לקבלת גוון זהוב.
- 3. מוסיפים את הסירופ לתוך סיר הסולת ומבשלים יחד על אש נמוכה כ- 15 דקות.
- 4. מוזגים את תערובת הסולת והסירופ לכלי או תבנית הגשה ומצננים למשך הלילה.
- 5. ההגשה: מפזרים למעלה את הגבינה ומקשטים בפיסטוקים, ושקדים. אם משתמשים בפטה כבשים או מוצרלה מומלץ להכניס לתנור לאחר הוספת הגבינה למשך 10 דקות על חום של 150 מעלות ורק אז להגיש.