וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרוסות תפוחי עץ מטוגנות

מתכון לפרוסות תפוחי עץ מטוגנות בבלית בירה עם סוכר וקינמון מתוך הספר פוליש, שמוכיח שאוכל פולני יכול להיות טעים ומעניין

מתכון מאת: מערכת וואלה

תפוחים מטוגנים בבירה מתוך הספר פוליש. יוני נמרוד, מתוך הספר פוליש, מערכת וואלה! NEWS
תפוחים מטוגנים בבירה מתוך הספר פוליש/יוני נמרוד, מתוך הספר פוליש

מצרכים למתכון

  • 3 תפוחים קלופים ללא הליבות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • שמן קנולה לטיגון
  • לבלילה:
  • 2 ביצים
  • 125 מ"ל בירה בהירה (1/2 כוס)
  • 125 גרם קמח (כוס פחות כף)
  • 25 גרם סוכר חום (3 כפות)
  • להגשה:
  • סוכר
  • קינמון

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את התפוחים לטבעות בעובי 3 מ"מ. מערבבים את מיץ הלימון, הסוכר והקינמון ומשרים את הטבעות בתערובת למשך 15 דקות לפחות.
  • 2. בינתיים מכינים את הבלילה: מפרידים את הביצים. מערבבים את החלמונים עם הבירה, מוסיפים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-15 דקות על מנת לאפשר לשמרי הבירה להתחיל לפעול.
  • 3. מחממים שמן לטיגון בסיר. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותם לתוך הבלילה בעזרת כף עץ.
  • 4. כשהשמן חם דיו אך לא מעשן (כ-180 מעלות) מצפים כמה מפרוסות התפוחים (3-4 בכל פעם, בהתאם לגודל הסיר) ובבלילה מטגנים אותן עד שהן צפות על פני השמן, 2-3 דקות מכל צד. מספיגים על מגבות נייר וממשיכים לטגן באותו אופן. זורים מעל הפרוסות סוכר וקינמון, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully