נושאים חמים

עופיונים ממולאים פריקי

השף עומר עילואן ממסעדת עלה גפן עם מתכון לחמאם מחשי- עופיונים ממולאים עם פריקי וצימוקים, מצופים בתערובת תבלינים ייחודית

חמאם מאחשי, עופיונים ממולאים בפריקי של מסעדת עלה גפן (דרור עינב)
חמאם מאחשי, עופיונים ממולאים בפריקי של מסעדת עלה גפן (דרור עינב)

מצרכים

  • 4 עופיונים במשקל 350-450 גרם כל אחד או עוף שלם, מפורקים מעצם (מבקשים מהקצב)
  • למילוי:
  • 2 כוסות פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
  • 1 כוס מים
  • 50 גרם צימוקים בהירים גדולים
  • 1 כף בהרט
  • מלח
  • לתערובת התבלינים:
  • 1 כף סומאק באלדי
  • חצי כף זרעי חילבה
  • חצי כף פלפל אנגלי טחון
  • מלח
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הפריקי בעזרת מסננת ומחכים כ- 10 דקות עד שהיא תתייבש.
  • 2. בסיר מערבבים 2 כפות שמן זית עם הפריקי. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובהרט. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הפריקי חצי בישול, עד שהיא מתחילה להתרכך, אבל לא רכה מידי. מוסיפים את הצימוקים ומקררים כחצי שעה.
  • 3. מערבבים את התבלינים: הסומאק, הפלפל האנגלי, החילבה ומעט מלח עם רבע כוס שמן זית עד לקבל מסה אחידה. אם צריך מוסיפים עוד שמן.
  • 4. ממלאים את העופיונים בפריקי עם הצימוקים ומורחים את העופיון בשמן עם התבלינים.
  • 5. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום 170 למשך כחצי שעה.
  • 6. מגישים עם סלט ערבי מתובל בטחינה או צזיקי.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת