פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק פטריות יפני

      מתכון למרק פטריות עם אטריות אודון שמכינים בכמה רגעים. את הפטריות הטריות המרק ניתן להחליף בכל פטריה שאוהבים

      4 מדרגים / 3.48 כוכבים

      מרק פטריות יפני עם אטריות אודון (נמרוד סונדרס)
      מרק פטריות יפני עם אטריות אודון (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 3 פטריות שיטאקי מיובשות
      • אצת קומבו בגודל 3X3 ס"מ
      • חופן פטריות שיטאקי טריות
      • חופן פטריות שימאג'י
      • פטריות אנוקי
      • *ניתן להחליף את הפטריות הטריות בכל סוג אחר: פטריות מלך, פורטובלו או שמפניון
      • מעט שמן
      • מעט שמן שומשום
      • 1 כף קורנפלור
      • 1/4 כוס מים קרים
      • 1 כף מירין
      • 2 כפות סויה
      • להגשה:
      • צנונית מגוררת על פומפייה
      • בצל ירוק
      • טוגראשי (רשות)
      • 1 חבילה קטנה או 'זר' (100 גרם) אטריות אודון

      אופן ההכנה

      • 1.בסיר עם מים קרים משרים את אצת הקומבו ופטריות השיטאקי כחצי שעה.
      • 2. אחרי חצי שעה מדליקים את האש, מביאים לרתיחה ומוציאים מיד את אצת הקומבו. אין לנו בה צורך יותר מלבד טעמה.
      • 3. ממשיכים לבשל מעט את השיטאקי עד לריכוך, מוציאים בעזרת כף מחוררת וחותכים לפרוסות.
      • 4. במקביל מבשלים את אטריות האודון כ-10 דקות בסיר מלא מים עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים.
      • 5. חותכים את הפטריות הטריות, מקפיצים על מחבת עם מעט שמן זית ושמן שומשום ומוסיפים לסיר יחד עם פטריות השיטאקי המיובשות.
      • 6. מערבבים את הקורנפלור ב-1/4 כוס מים קרים עד להמסה ומוסיפים לסיר הפטריות. מערבבים היטב.
      • 7. מתבלים בסויה ומירין ומכבים את האש.
      • 8. ההגשה: מחלקים את האטריות בין שתי קעריות מרק, מעליהן מוזגים את מרק הפטריות, מפזרים מעט בצל ירוק ומהצנונית המגוררת, מעט טוגראשי אם רוצים ומגישים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -