מתכונים חמים

מרק פטריות יפני

מתכון למרק פטריות עם אטריות אודון שמכינים בכמה רגעים. את הפטריות הטריות המרק ניתן להחליף בכל פטריה שאוהבים

מתכון מאת: קיו אוקדה, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק פטריות יפני עם אטריות אודון

מחשבון המרות

מצרכים

  • 3 פטריות שיטאקי מיובשות
  • אצת קומבו בגודל 3X3 ס"מ
  • חופן פטריות שיטאקי טריות
  • חופן פטריות שימאג'י
  • פטריות אנוקי
  • *ניתן להחליף את הפטריות הטריות בכל סוג אחר: פטריות מלך, פורטובלו או שמפניון
  • מעט שמן
  • מעט שמן שומשום
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1 כף מירין
  • 2 כפות סויה
  • להגשה:
  • צנונית מגוררת על פומפייה
  • בצל ירוק
  • טוגראשי (רשות)
  • 1 חבילה קטנה או 'זר' (100 גרם) אטריות אודון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.בסיר עם מים קרים משרים את אצת הקומבו ופטריות השיטאקי כחצי שעה.
  • 2. אחרי חצי שעה מדליקים את האש, מביאים לרתיחה ומוציאים מיד את אצת הקומבו. אין לנו בה צורך יותר מלבד טעמה.
  • 3. ממשיכים לבשל מעט את השיטאקי עד לריכוך, מוציאים בעזרת כף מחוררת וחותכים לפרוסות.
  • 4. במקביל מבשלים את אטריות האודון כ-10 דקות בסיר מלא מים עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים.
  • 5. חותכים את הפטריות הטריות, מקפיצים על מחבת עם מעט שמן זית ושמן שומשום ומוסיפים לסיר יחד עם פטריות השיטאקי המיובשות.
  • 6. מערבבים את הקורנפלור ב-1/4 כוס מים קרים עד להמסה ומוסיפים לסיר הפטריות. מערבבים היטב.
  • 7. מתבלים בסויה ומירין ומכבים את האש.
  • 8. ההגשה: מחלקים את האטריות בין שתי קעריות מרק, מעליהן מוזגים את מרק הפטריות, מפזרים מעט בצל ירוק ומהצנונית המגוררת, מעט טוגראשי אם רוצים ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully