מרק פטריות יפני
מתכון למרק פטריות עם אטריות אודון שמכינים בכמה רגעים. את הפטריות הטריות המרק ניתן להחליף בכל פטריה שאוהבים
מצרכים
- 3 פטריות שיטאקי מיובשות
- אצת קומבו בגודל 3X3 ס"מ
- חופן פטריות שיטאקי טריות
- חופן פטריות שימאג'י
- פטריות אנוקי
- *ניתן להחליף את הפטריות הטריות בכל סוג אחר: פטריות מלך, פורטובלו או שמפניון
- מעט שמן
- מעט שמן שומשום
- 1 כף קורנפלור
- 1/4 כוס מים קרים
- 1 כף מירין
- 2 כפות סויה
- להגשה:
- צנונית מגוררת על פומפייה
- בצל ירוק
- טוגראשי (רשות)
- 1 חבילה קטנה או 'זר' (100 גרם) אטריות אודון
אופן ההכנה
- 1.בסיר עם מים קרים משרים את אצת הקומבו ופטריות השיטאקי כחצי שעה.
- 2. אחרי חצי שעה מדליקים את האש, מביאים לרתיחה ומוציאים מיד את אצת הקומבו. אין לנו בה צורך יותר מלבד טעמה.
- 3. ממשיכים לבשל מעט את השיטאקי עד לריכוך, מוציאים בעזרת כף מחוררת וחותכים לפרוסות.
- 4. במקביל מבשלים את אטריות האודון כ-10 דקות בסיר מלא מים עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים.
- 5. חותכים את הפטריות הטריות, מקפיצים על מחבת עם מעט שמן זית ושמן שומשום ומוסיפים לסיר יחד עם פטריות השיטאקי המיובשות.
- 6. מערבבים את הקורנפלור ב-1/4 כוס מים קרים עד להמסה ומוסיפים לסיר הפטריות. מערבבים היטב.
- 7. מתבלים בסויה ומירין ומכבים את האש.
- 8. ההגשה: מחלקים את האטריות בין שתי קעריות מרק, מעליהן מוזגים את מרק הפטריות, מפזרים מעט בצל ירוק ומהצנונית המגוררת, מעט טוגראשי אם רוצים ומגישים.