- 1. בסיר מחממים שמן, מכניסים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
-
- 2. מוסיפים את הבשר טחון ומערבבים היטב. מטגנים היטב את פירורי הבשר עד להשחמה. כשכל הנוזלים מתאדים מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
-
- 3. מעבירים את הבשר למסננת, על מנת לסנן את המיצים, ומקררים.
-
- 4. בינתיים מכינים לחמניות: שמים את המלח בקערת מיקסר (או בקערה רגילה, אם לשים ביד). מוסיפים קילו קמח ואת שאר המרכיבים ולאחר מכן לשים הכל ביחד במהירות נמוכה ל-2 דקות ולאחר מכן במהירות גבוהה כ-10 דקות (במידה ולשים ביד, יש ללוש כ-10 דקות לפחות).
-
- 5. לאחר מכן מוציאים את הבצק לקערה ונותנים לו לתפוח כרבע שעה.
-
- 6. לשים אותו עוד דקה ביד ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם (אפשר להכין גם לחמניות גדולות יותר אם מעדיפים).
-
- 7. לוקחים את הכדור ויוצרים חור במרכזו וממלאים בתערובת הבשר (חשוב מאוד לוודא שהבשר לא חם) וסוגרים את הבצק.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ושמים לתפיחה של 40 דקות נוספות.
-
- 8. מורחים ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל 10-15 דקות.