וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות בשר מרוקאיות מופלאות

סוליקה ברק

עודכן לאחרונה: 23.7.2024 / 7:01

סוליקה ברק מראה לנו צעד-צעד איך אופים לחמניות מרוקאיות נהדרות ועשירות, ממולאות בשר טחון ארומטי

לחמניות בשר באווה סאפי. דרור עינב
תוצאה מהפנטת. לחמניות בשר מרוקאיות/דרור עינב

סוליקה, אמם של האחים מיקו ושמעון ברק ממסעדת אווה סאפי, מעניקה את המתכון שלה למעדן המרוקאי שיקצור מחמאות מהאורחים, וממש לא דורש מכם להיות קונדיטורים מנוסים כדי להגיע לתוצאה מהפנטת. חכו שריח הלחמניות יתחיל להתפשט בבית, אף אחד לא ישאר אדיש.

לחמניות בשר מרוקאיות

מתכון מאת: סוליקה ברק, מערכת וואלה אוכל

לחמניות בשר באווה סאפי. דרור עינב
לחמניות בשר באווה סאפי

מצרכים למתכון

  • ל-15 לחמניות ביס
  • לבשר:
  • קילו בשר טחון
  • שמן נייטרלי
  • 2 בצלים קצוצים
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות סילאן
  • לחלה:
  • 1 קילו קמח לבן מנופה
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 30 גרם שמרים יבשים (3 כפות)
  • 15 גרם מלח (כף)
  • 90 מ"ל שמן (1/2 כוס)
  • 540 מים פושרים (1/4 2 כוסות)
  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר, מכניסים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
  • 2. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב. מטגנים היטב את פירורי הבשר עד להשחמה. כשכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 3. מעבירים את הבשר למסננת כדי להיפטר מהמיצים, ומקררים.
  • 4. בינתיים מכינים לחמניות: שמים את המלח בקערת מיקסר (או בקערה רגילה, אם לשים ביד). מוסיפים את הקמח ואת שאר המרכיבים ולאחר מכן לשים הכול ביחד במהירות נמוכה כ-2 דקות, ולאחר מכן במהירות גבוהה כ-10 דקות (במידה ולשים ביד, יש ללוש כ-10 דקות לפחות).
  • 5. מוציאים את הבצק לקערה ונותנים לו לתפוח כרבע שעה.
  • 6. לשים אותו עוד דקה ביד ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם (אפשר להכין גם לחמניות גדולות יותר אם מעדיפים).
  • 7. לוקחים את הכדור, יוצרים חור במרכזו, ממלאים בתערובת הבשר (חשוב מאוד לוודא שהבשר לא חם) וסוגרים את הבצק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ושמים לתפיחה של 40 דקות נוספות.
  • 8. מורחים ביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10-15 דקות.
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully