- אופן ההכנה:
- 1. מרסקים במעבד מזון את הפיסטוקים. נזהרים לא לרסק יותר מידי, אנחנו רוצים אותם קצוצים אך נגיסים.
-
- 2. מערבבים את הפיסטוקים המשמשים הקצוצים, הסוכר וההל. ממיסים במיקרו או בקלחת קטנה את הדבש ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ומניחים בצד.
-
- 3. לוקחים דף פילו, מברישים בשמן, מקפלים לחצי, מברישים שוב בשמן ושוב מקפלים עד שמתקבלת רצועה המורכבת מארבע שכבות. בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר 5-8 ס"מ קורצים עיגולים ובעזרת סכין חדה עוברים מסביב כך שמכל רצועה מתקבלים 5 עיגולים הבנויים מ-4 שכבות.
-
- 4. ממלאים את העיגולים במלית וסוגרים את הקצוות למשולשים (צובטים את הבצק בצד שהמלית הכי קרובה אליו. לאחר מכן צובטים עוד שני צדדים עד שמתקבל משולש). אם קצוות המשולשים מתחילות להיפרד מרטיבים אותם בעזרת אצבעות טבולות במים ומצמידים זה לזה.
-
- 5. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-20 דקות או עד הזהבה.
-
- 6. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מבשלים מים וסוכר תוך בעבוע קל עד לקבל סירופ סמיך. מוסיפים מיץ לימון ואת מי הזאהר ומערבבים.
-
- 7. כשאוזני המן החמות יוצאות מהתנור יוצקים עליהן בעזרת כף בנדיבות מהסירופ.