- 1. הכנת מלית תפוחי העץ: קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנטנות ומערבבים בקערה עם מיץ הלימון. במחבת ממסיסים חמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים והסוכר ומערבבים. מתבלים במעט קינמון וליקר הדבש אם רוצים וממשיכים לבשל עד שקוביות התפוחים מתרככות והנוזלים כמעט נעלמו.
-
- 2. מעבירים את תכולת המחבת למסננת ונתנים לה להתקרר ולהגיר נוזלים על מנת שנוכל לקבל מלית תפוחים קרה ללא נוזלים.
-
- 3. אופן הכנת מלית הפרג: בסיר או קלחת מבשלים חלב עם סוכר עד רתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג, מערבבים 2-3 דקות נוספות ומכבים את האש. מחליקים פנימה את החמאה ומערבבים עד להמסתה.
-
- 4. מוסיפים את הקוקוס הטחון עד לקבלת מלית ללא נוזלים. מקררים מעט ומוסיפים את שבבי השוקלד. מערבבים ומניחים במקרר עד לקירור מוחלט.
-
- 5. חותכים לרצועות בעובי הרצוי (5-8 ס"מ רוחב, האורך ישתנה כיוון שמדובר בעלה בצורת עיגול אבל זה לא משנה), משמנים רצועה ראשונה בשמן או שמן מהול במים, מניחים בקצה הרצועה מעט מהמילוי ומתחילים לקפל כמעטפת בצורת משולשים (ראה תמונות). בהתחלה עוטפים צד אחד של המילוי עם משולש ראשון וממשיכים כך שיוצרים בכל פעם משולש בכיוון הנגדי עד שהמילוי עטוף מכל צדדיו. ניתן לחתוך עם סכין את הקצוות או להמשיך ולקפל עד סוף הרצועה. מכל רצועה יתקבל משולש אחד. ממשיכים כך עם שאר הרצועות.
-
- 6. מניחים את המאפים בתנית מרופדת נייר אפייה, אם צריך משמנים עוד מעט את פני המשולשים ומכנים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לאפייה של 20 דקות או השחמה.
-
- 7. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מבשלים מים וסוכר תוך בעבוע קל עד לקבל סירופ סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
-
- 8. כשאוזני המן החמות יוצאות מהתנור יוצקים עליהן בעזרת כף בנדיבות מהסירופ.