וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן מיופקה במלית תפוחים

אוזני המן מבצק יופקה טורקי במלית תפוחים מקורמלים או פרג

מתכון מאת: רונית אבידן- שיינפלד, מערכת וואלה

אוזני המן מבצק יופקה. נמרוד סונדרס
אוזני המן מבצק יופקה

מצרכים למתכון

  • מצרכים:
  • 1 חבילה יופקה
  • שמן לשימון העלים או שמן מהול במים
  • למלית תפוחי עץ מקורמלים:
  • 3-4 תפוחי גראנד סמית' גדולים
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • 60 גרם חמאה
  • 6-8 כפות סוכר
  • מעט קינמון (לפי הטעם)
  • 1 כף דרמבוי או ליקר דבש (רשות)
  • או
  • למלית פרג וקוקוס:
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 1 כוסות פרג טחון טרי
  • 20 גרם חמאה
  • 1/4 כוס קוקוס (או שקדים טחונים)
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ (רשות)
  • לסירופ סוכר (רשות):
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. הכנת מלית תפוחי העץ: קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנטנות ומערבבים בקערה עם מיץ הלימון. במחבת ממסיסים חמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים והסוכר ומערבבים. מתבלים במעט קינמון וליקר הדבש אם רוצים וממשיכים לבשל עד שקוביות התפוחים מתרככות והנוזלים כמעט נעלמו.
  • 2. מעבירים את תכולת המחבת למסננת ונתנים לה להתקרר ולהגיר נוזלים על מנת שנוכל לקבל מלית תפוחים קרה ללא נוזלים.
  • 3. אופן הכנת מלית הפרג: בסיר או קלחת מבשלים חלב עם סוכר עד רתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג, מערבבים 2-3 דקות נוספות ומכבים את האש. מחליקים פנימה את החמאה ומערבבים עד להמסתה.
  • 4. מוסיפים את הקוקוס הטחון עד לקבלת מלית ללא נוזלים. מקררים מעט ומוסיפים את שבבי השוקלד. מערבבים ומניחים במקרר עד לקירור מוחלט.
  • 5. חותכים לרצועות בעובי הרצוי (5-8 ס"מ רוחב, האורך ישתנה כיוון שמדובר בעלה בצורת עיגול אבל זה לא משנה), משמנים רצועה ראשונה בשמן או שמן מהול במים, מניחים בקצה הרצועה מעט מהמילוי ומתחילים לקפל כמעטפת בצורת משולשים (ראה תמונות). בהתחלה עוטפים צד אחד של המילוי עם משולש ראשון וממשיכים כך שיוצרים בכל פעם משולש בכיוון הנגדי עד שהמילוי עטוף מכל צדדיו. ניתן לחתוך עם סכין את הקצוות או להמשיך ולקפל עד סוף הרצועה. מכל רצועה יתקבל משולש אחד. ממשיכים כך עם שאר הרצועות.
  • 6. מניחים את המאפים בתנית מרופדת נייר אפייה, אם צריך משמנים עוד מעט את פני המשולשים ומכנים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לאפייה של 20 דקות או השחמה.
  • 7. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מבשלים מים וסוכר תוך בעבוע קל עד לקבל סירופ סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  • 8. כשאוזני המן החמות יוצאות מהתנור יוצקים עליהן בעזרת כף בנדיבות מהסירופ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully