- 1. המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנטנות ומערבבים בקערה עם מיץ הלימון.
-
- 2. במחבת ממסיסים חמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים והסוכר ומערבבים.
-
- 3. מתבלים במעט קינמון וליקר הדבש אם רוצים וממשיכים לבשל עד שקוביות התפוחים מתרככות והנוזלים כמעט נעלמו.
-
- 4. מעבירים את תכולת המחבת למסננת ונתונים לה להגיר נוזלים ולהתקרר.
-
- 5. פותחים את יריעת הבצק, קורצים בעזרת כוס או קורצן עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול מהמלית. רצוי בכל פעם לפתוח רק חלק קטן מהבצק ולמלא כל פעם מספר קטן של אוזני המן, על מנת לא לחמם את הבצק.
-
- 6. בעזרת מברשת או אצבע מורחים ביצה בשולי עיגולי הבצק וסוגרים את הקצוות בשלוש נקודות לאוזן המן כך שהמלית כמעט כולה מכוסה בבצק.
-
- 7. משמנים תבנית בחמאה, זורים מעט סוכר וקינמון ומעל מניחים את אוזני ההמן. מברישים את הבצק בחמאה שנותרה וזורים עוד מעט סוכר וקינמון.
-
- 8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20 דקות או עד הזהבה של הבצק.
-
- 9. אם בוחרים בזיגוג של סירופ סוכר, מסדרים את המאפים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ובמקביל לאפיית המאפים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון. כשהמאפים יוצאים חמים מהתנור שופכים עליהם באופן אחיד ושווה את סירופ הסוכר.