- 1. מנקים היטב את הגבעולים של השום הירוק. נפטרים מחלקים צהובים וחומים וקוצצים דק את הגבעולים הירוקים כולל החלק הבהיר של הגבעול.
-
- 2. מערבבים את השום הירוק הקצוץ עם שמן הזית.
- 3. חותכים את גוש הגבינה לקוביות ומניחים בקערת נירוסטה או זכוכית (לא פלסטיק).
-
- 4. שופכים מעל קוביות הגבינה מים רותחים וממתינים מעט עד שהגבינה מתרככת ורכה כמו פלסטלינה. אם הגבינה לא התרככה מספיק, מסננים מעט ושופכים שוב מים רותחים.
-
- 5. בוצעים מהגבינה חתיכה בגודל כדור פינג פונג, משטחים על כף היד (היא צריכה להיות רכה ונוחה לעבודה), ממלאים במעט שום ירוק קצוץ וסוגרים כמו קובה. ממשיכים כך עם כל הגבינה והשום הירוק.
-
- 6. בכלי שטוח שניתן לסגור אותו היטב (אפשר מפלסטיק) מפזרים שכבה דקה של מלח גס ומניחים מעליה את כופתאות הגבינה הממולאות. מפזרים עוד מעט מלח גס מעל גדורי הגבינה, סוגרים ומכניסים למקרר ללילה.
-
- 7. אוכלים למחרת בבוקר ליד צלחת ירוקים ולחם או מצות.