מתכונים חמים

קציצות דגים ברוטב פלפלים

אבי ביטון מארח את השף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל ויחד הם מכינים קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה

מתכון מאת: אבי ביטון וגולן גורפינקל, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 5-6 מנות
  • לקציצות:
  • 750 גרם פילה מוסר ים טרי, מנוקה מעור ומאדרות וטחון או קצוץ דק (בשביל זה צריך לקנות בערך 1.5 ק"ג דג)
  • 1 ביצה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק (אפשר גם פטרוזיליה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן, לטיגון רדוד
  • לרוטב:
  • 6 כפות שמן זית
  • 8 עגבניות בגודל בינוני קלופות וחתוכות גס
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
  • 1 ראש שום שלם מופרד לשיניים קלופות
  • ½ צרור כוסברה קצוץ היטב
  • חופן זיתי קלמטה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • מיץ מלימון טרי
  • ½ כוס טחינה גולמית, להגשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מתחילים בהכנת הקציצות: שמים את כל המצרכים לקציצות בקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. אם רוצים, מטגנים את הקציצות בשמן רדוד להזהבה.
  • 2.הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את העגבניות, שני סוגי הפלפלים והשום ומטגנים על להבה גבוהה 3-4 דקות.
  • 3. מוסיפים כוס מים, את הכוסברה והזיתים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
  • מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
  • 4. מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב המבעבע. מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים אותו בתנועות מעגליות, כך שכל הקציצות יתכסו ברוטב.
  • 5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות או עד שהקציצות התבשלו לחלוטין.
  • 6. בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה ניתן לזלף פנימה טחינה גולמית ולעטר בכוסברה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully