פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות דגים ברוטב פלפלים

      אבי ביטון מארח את השף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל ויחד הם מכינים קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה

      3 מדרגים / 3.5 כוכבים

      קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה (יח
      קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור 5-6 מנות
      • לקציצות:
      • 750 גרם פילה מוסר ים טרי, מנוקה מעור ומאדרות וטחון או קצוץ דק (בשביל זה צריך לקנות בערך 1.5 ק"ג דג)
      • 1 ביצה
      • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק (אפשר גם פטרוזיליה)
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • שמן, לטיגון רדוד
      • לרוטב:
      • 6 כפות שמן זית
      • 8 עגבניות בגודל בינוני קלופות וחתוכות גס
      • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
      • 1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
      • 1 ראש שום שלם מופרד לשיניים קלופות
      • ½ צרור כוסברה קצוץ היטב
      • חופן זיתי קלמטה
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • להגשה:
      • מיץ מלימון טרי
      • ½ כוס טחינה גולמית, להגשה

      אופן ההכנה

      • 1.מתחילים בהכנת הקציצות: שמים את כל המצרכים לקציצות בקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. אם רוצים, מטגנים את הקציצות בשמן רדוד להזהבה.
      • 2.הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את העגבניות, שני סוגי הפלפלים והשום ומטגנים על להבה גבוהה 3-4 דקות.
      • 3. מוסיפים כוס מים, את הכוסברה והזיתים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
      • מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
      • 4. מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב המבעבע. מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים אותו בתנועות מעגליות, כך שכל הקציצות יתכסו ברוטב.
      • 5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות או עד שהקציצות התבשלו לחלוטין.
      • 6. בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה ניתן לזלף פנימה טחינה גולמית ולעטר בכוסברה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -