וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט שקדים ללא גלוטן

נטול קמח, אלגנטי, מרשים, מוגזם וכמובן טעים מאד. טארט שקדים עם גנאש שוקלד מוקצף. קינוח שהכנתו קצרה וקלה. תוכלו להכין מראש ולהרכיב ממש בסמוך להגשה

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

טארט שקדים וקרם שוקולד לפסח. דרור עינב
טארט שקדים וקרם שוקולד לפסח

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה בקוטר 26/28 ס"מ (או ל-3 תבניות בקוטר 14/16 ס"מ או ל-10 תבניות אישיות בקוטר 6/7 ס"מ). מומלץ להשתמש בתבניות חד פעמיות על מנת לאפשר חילוץ קל של התחתיות
  • לתחתית:
  • 90 גרם חמאה
  • 65 גרם שמנת מתוקה (1/4 כוס)
  • 150 גרם דבש (1/2 כוס)
  • 80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות כף)
  • 220 גרם שקדים פרוסים (2 כוסות)
  • לגנאש:
  • 220 גרם שמנת מתוקה (1 חבילה)
  • 300 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות (או במטבעות)
  • לקישוט:
  • קוקוס טחון לפיזור
  • פירות יער קפואים

אופן ההכנה

  • 1. הכנת התחתית: לתוך קלחת קטנה מכניסים את החמאה, השמנת, הסוכר והדבש ומבשלים היטב עד להמסה מוחלטת וקבלת נוזל דליל ושקוף. מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים הפרוסים. מערבבים ומעבירים על גבי התבנית משומנת קלות.
  • 2. אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מוציאים ומצננים לחלוטין בטמפ' החדר.
  • 3. הכנת הגנאש: מניחים את השוקלד בקערה ובקלחת קטנה אחרת מביאים שמנת לרתיחה. שופכים את השמנת הרותחת מעל השוקולד המריר, ממתינים דקה ואז טורפים היטב עד לקבלת בלילה מבריקה וסמיכה. מכסים ומצננים במקרר 4-6 שעות עד לקבלת מרקם יציב ודחוס.
  • 4. הרכבת הקינוח: מחלצים את התחתית מתבנית האפיה ומניחים על צלחת חגיגית.
  • 5. מעבירים את הגנאש הדחוס שהתייצב במקרר, אל תוך קערת מיקסר עם וו גיטרה. מתחילים לערבל במהירות נמוכה כדי לפתוח את הגנאש, מחליפים לבלון הקצפה ומגבירים למהירות גבוהה .מקציפים כ-2 דקות עד לקבלת קרם סמיך ויציב בצבע בהיר.
  • 6. מזלפים את הקרם עם צנטר יפה ומקשטים מעל עם קוקוס טחון ופירות יער קפואים.
  • אחסון:
  • כל עוד המנה לא הורכבה מאחסנים את תחתיות השקדים במקום יבש מחוץ למקרר בכלי אטום. ברגע שהמנות הורכבו מאחסנים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully