- 1. הכנת התחתית: לתוך קלחת קטנה מכניסים את החמאה, השמנת, הסוכר והדבש ומבשלים היטב עד להמסה מוחלטת וקבלת נוזל דליל ושקוף. מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים הפרוסים. מערבבים ומעבירים על גבי התבנית משומנת קלות.
-
- 2. אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מוציאים ומצננים לחלוטין בטמפ' החדר.
-
- 3. הכנת הגנאש: מניחים את השוקלד בקערה ובקלחת קטנה אחרת מביאים שמנת לרתיחה. שופכים את השמנת הרותחת מעל השוקולד המריר, ממתינים דקה ואז טורפים היטב עד לקבלת בלילה מבריקה וסמיכה. מכסים ומצננים במקרר 4-6 שעות עד לקבלת מרקם יציב ודחוס.
-
- 4. הרכבת הקינוח: מחלצים את התחתית מתבנית האפיה ומניחים על צלחת חגיגית.
-
- 5. מעבירים את הגנאש הדחוס שהתייצב במקרר, אל תוך קערת מיקסר עם וו גיטרה. מתחילים לערבל במהירות נמוכה כדי לפתוח את הגנאש, מחליפים לבלון הקצפה ומגבירים למהירות גבוהה .מקציפים כ-2 דקות עד לקבלת קרם סמיך ויציב בצבע בהיר.
-
- 6. מזלפים את הקרם עם צנטר יפה ומקשטים מעל עם קוקוס טחון ופירות יער קפואים.
- אחסון:
-
- כל עוד המנה לא הורכבה מאחסנים את תחתיות השקדים במקום יבש מחוץ למקרר בכלי אטום. ברגע שהמנות הורכבו מאחסנים במקרר.