סלט עם סלק פריך ואגוזים
מתכון של השף השף ששי שאולזון מהמרכז הקולינרי דן גורמה לסלט ירוקים עם סלק פריך, חמוציות ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 3-4 סועדים
- 1 סלק גדול
- שמן, לטיגון
- 500 גר' תערובת עלים לסלט (אורוגולה/בייבי תרד/חסה)
- 100 גר' חמוציות
- 100 גר' אגוזים
- לויניגרט:
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הויניגרט: מערבבים היטב יחד חומץ, סוכר, מיץ, שמן זית ומלח, עד להמסת הסוכר והמלח.
- 2. בעזרת קולפן קולפים את הסלק לרצועות דקיקות.
- 3. מחממים שמן עמוק בסיר רחב או במחבת גדולה ומטגנים כשתי דקות את רצועות הסלק. מעבירים לנייר סופג.
- 4. מערבבים את העלים, האגוזים והחמוציות עם הוויניגרט ומעבירים לצלחת הגשה.
- 5. מפזרים מלמעלה את הסלק הפריך ומגישים מיד.